Nyårsafton.

Publicerat: 2010-12-31 Kl: 08:39:50 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Sista dagen på det här året och det känns som att jag spritter av massor med energi!
Nu har jag planerat när jag skall göra min fjärde tatuering och skall i veckan ut och få motivet uppritat i en studio, underbart! Men än så länge är det lite hemligt :) 

Inatt kommer jag lida med alla stackars djur och barn som är rädda för smällare och allt pangande. Melker är en av dom så inatt sover vi tillsammans så vi kan trösta och torka alla krokodiltårar. Fyrverkerier är jättefint att titta på, absolut, om dom endå bara kunde vara ljudlösa! Har släkt och vänner med djur som även är skotträdda och det är verkligen hemskt jobbigt och synd om dom! 

Igårkväll när jag var och handlade, smällde det av en skit högljudd raket utanför ica, olyckligtvis kom en pappa ut precis med sin son runt 2-3 år som han höll i handen. Pojken hoppade högt av smällen och började gråta helt hysteriskt av rädsla. Det värkte i mitt hjärta och jag började nästan själv gråta. Jävla smällare. Inatt är det vi som får trösta en livrädd Melker. Fan ta nyårsafton endå! 


Jag på nyårsafton 2008. Jag är skiträdd för smällare jag med, tror alltid att jag ska få dom i huvudet haha. Här med Melker i magen under den galet gröna jackan, placerad under ett hustak intill fotbollsplanen där det pangades för fullt. Vid varje smäll hoppar jag i princip till. Men det är fint att titta på :)

Summering av 2010.

Publicerat: 2010-12-31 Kl: 08:28:30 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer




Januari:


Jag insåg på riktigt att jag verkligen behövde ta tag i min övervikt. Jag ägnade dagar åt att vara rädd för att dö, rädslan för alla risker som finns när man är överviktig och kvällar till att gråta mig till sömns för att jag säkert skulle dö innan Melker fyller två pga min dåliga hälsa. Jag köpte gymkort, såg över maten och satte fart. Det är det bästa jag gjort i hela mitt liv! Började även här ta tag i mina studier igen och började plugga på komvux.

Februari:


En vänskapsrelation som inte var speciellt nyttig för mig tog slut, efter att kvinnan gått ordentligt bakom ryggen på mig och ljugit så det bara sjöng om det. Jobbigt till en början, men efter ett tag insåg jag hur fruktansvärt bra jag faktiskt mådde utan henne, och är idag överlycklig för att jag inte fastnade i hennes negativa värld. Det bästa som hänt strax efter att Melker föddes och kom till världen inträffade 27 februari detta år, då jag och Seth gifte oss i Sigtuna rådhus i sällskap av våran allra närmaste familj.

Mars:

Skolan knallade på, vikten gick sakta neråt, jag fortsatte träna & plugga samtidigt som jag var mammaledig. Många bollar i luften!

April:

Melker fyllde 1 år, ställde till med jättekalas och bakade som besatt maränger, bullar, kakor, tårtor inklusive tårtbottnarna. Ungen fick massor av fina presenter och vi massor av fina minnen. Är så tacksam över att så många även ville komma och gratta lilla korven. Förundrades över hur fort tiden gått sedan han föddes och började få lite åldersnoja. Haha.

Maj:

Värsta månaden i mitt liv. Min farmor gick bort. Bryter näst intill ihop av att bara skriva de här meningarna. Efter för långt lidande av sjukdomar och övermedicinering orkade hennes kropp inte längre. 64 år ung. Min farmor var den enda jag hade på min biologiska pappas sida, och halva mitt liv har jag spenderat med henne. I slutet av månaden var det dags för begravning, och jag har nog aldrig grinat så mycket i hela mitt liv. Har vaga minnen av hur det såg ut inne i den lilla kyrkan eftersom jag skakade och grät bort tiden där inne. När kistan rullades förbi bänkarna och ut för att jordfästas blundade jag. Hon placerades i jorden, på en plats hon själv valt, där solen går upp först och skiner på marken, en plats där hon ser vägen där hennes nära och kära kanske åker förbi när de far vidare norrut eller åt söder. Dagen avslutades med att jag och mamma tog en stor cider och käkade plankstek, huvudet bultade av allt grinande och väl hemma stupade jag i säng. 
Här avslutades även vårterminen på komvux och jag sökte in till hösten igen för att fortsätta.

Juni:

Jag var mammaledig på heltid med Melker igen, vilket kändes välbehövligt efter en tuff vår. Fick en tid hos kardiologen på barnsjukhuset där det kunde konstateras att Melkers hjärtfel fortfarande fanns kvar och att medicineringen skulle fortsätta. Började tappa hoppet om min vikt och det var jobbigt att alltid vara hungrig samt finna tid åt att träna. Från Januari hit hade jag bara gått ner 5 kilo. Seth fick semester och vi bodde i hans föräldrars hus under tiden då de var i Italien. Melker lärde sig gå på riktigt, och vi hade många mysiga bad och grillkvällar på baksidan.

Juli:

Här fastnade jag stenhårt för Lchf på riktigt och började plugga & läsa på för att få ordentlig kunskap. Började äta enligt livsstilen en vecka in på juli och i slutet av månaden hade jag rasat ytterliggare 5 kg, utan träning med enbart förändrad kost! Här kom kämparglöden tillbaka. Sommaren började gå mot sitt slut, med många härliga dagar bakom sig av bad, bus, kompislek och skratt. 

Augusti:


Här hände det mycket. Fick upp kontakten igen med Amanda, som vi förlorat någon gång under våren som jag inte minns när. Hon fick sin dotter, Julia i slutet av Juli och det kändes underbart att få upp kontakten med henne igen. Skolan började, och Seth gick på sin pappaledighet. Det blev intensivt att plugga dagtid och knappt ha någon tid för studier när jag kom hem på dagarna så vi beslutade att försöka få in Melker på dagis tidigare än vad som var planerat.

September:

Jag fyllde 22, och firades med en liten tårta hemma i sällskap av min man och son. Skolan tickade vidare och kilona bokstavligen rasade av min kropp. 

Oktober:

Melker fick plats på en helt underbar förskola, där han i slutet av månaden började. Det var en tuff inskolning, då den bara pågick i tre dagar. Mycket tårar och separationsångest, men det gick toppen och nu trivs han som fisken i vattnet!

November:

Slutspurten i skolan inleddes, intensiva dagar kämpade jag mig igenom den halvmeters höga plugghögen. Melker var sjuk ungefär varannan vecka vilket påverkade skolan och Seths jobb. Intensiv månad. Sökte in på plattsättare utbildningen.

December:

Efter mycket svett och tårar fixade jag skolan tillslut med bra betyg. Dagarna innan jul gick vi in i en liten kris jag och Seth, som nu har stabiliserat sig och förhoppningsvis förändrat lite av våra tankebanor. Det blev jul och ledighet. Första dagarna sov jag bort eftersom stressen släppte ordentligt. Sjukdomarna under månaden var ett faktum, och vi är fortfarande inte friska haha.

Sedan Januari i år har jag lyckats gå ner sammanlagt 24 kg. 5 kg genom "normal" kost i mindre portioner och resten from Juli enligt lchf kost. Jag har fått bättre insikt i mitt liv och lärt mig att prioritera vissa saker och sätta upp mål för mig själv. 

Fick antagningsbeskedet om att jag kommit in på min utbildning, vilken gav mig en oerhörd lycka! Men efter närmare planering kom vi fram till att tiderna inte är realistiska eftersom skolan ligger långt bort. Så jag måste tyvärr fortsätta på komvux här en termin till innan jag söker in till utbildningen till hösten igen.

Jag är nöjd med året 2010. Det känns som att jag verkligen vaknat till liv och kunnat bygga upp mål och drömmar. Nästa år kommer förhoppningsvis löpa vidare, och jag ska kämpa tills jag kommer dit där jag vill vara!


Vilken underbar vän jag har !

Publicerat: 2010-12-30 Kl: 16:21:55 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Eftersom jag och Amanda aldrig hann träffas innan julafton så bytte vi julklappar med varandra idag. Jesus! Vilken underbar vän jag har :D!!! Ryser fortfarande i hela kroppen må jag lova. Tusen tack igen gumman :D!

Sollentuna Centrum

Publicerat: 2010-12-30 Kl: 15:41:43 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag har vi lekt, ätit lunch och shoppat lite i Sollentuna Centrum tillsammans med Amanda och hennes lilla Julia. Vi har haft riktigt trevligt :) På hemvägen blev en viss liten Melker inte speciellt glad, så väl hemma fick han en flaska välling som han tjatat om och parkerade sig i soffan. Lilla nuffetuffe :)

Mellandags rea.

Publicerat: 2010-12-30 Kl: 15:39:41 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Kommer ni ihåg att jag köpte en hoody förrut? Som jag var så glad över att jag kunde ha i Medium? Idag hittade jag en till, i en annan färg på rean. Yey! Så här bjuckar jag på lite tjockis bilder igen. Imorgon blir det träningspass, för nu har jag minsann bullat på mig lite under ledigheten :)

Kommentar.

Publicerat: 2010-12-30 Kl: 15:33:06 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Anonym om Tråkigt.:
du tycker inte att mina kommentarer är roliga och ja din blogg är tråkig.
Denna kommentar är inte godkänd. IP: 85.231.122.177
Svar: Men vet du lilla stackars patetiska vän :) Läs inte då, lägg inte din tid på den här bloggen, skaffa dig ett riktigt härligt och lyckligt liv istället för att sitta parkerad framför datorn :) Puss!

Nytt från Body shop.

Publicerat: 2010-12-30 Kl: 15:30:31 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Luktar skit-gott! Är toppen härlig att smörja in sig med och ja. Helt värd sina pengar! 
Pris: 225:-

Tråkigt.

Publicerat: 2010-12-30 Kl: 07:50:00 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Statistiken har ökat för varje dag, jag bloggar lite oftare nu än vad jag gjorde när skolan pågick, men:
Inte en endaste kommentar! Vill bara säga, att även fast man bloggar mycket för sin egen skull, så är det kommentarerna som ger känslan att vilja fortsätta. 

Är bloggen tråkig? Ge tips på vad ni vill att jag ska skriva om?
Välj ett ämne, eller ställ en fråga och jag svarar :)

Annars lär uppdateringarna tryta igen, ingen respons-inget bloggande.

Ha en trevlig dag!

Onsdag.

Publicerat: 2010-12-29 Kl: 06:40:05 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag åker vi iväg på småäventyr, jag och min lilla knasfibbla :)
Pappan håller på att blir redigt sjuk, så vi får se om han stannar hemma imorgon.
Men men, skriver när vi kommer hem igen :)

Tisdag, eller vänta, är det tisdag?

Publicerat: 2010-12-28 Kl: 13:11:54 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Åh hej och hallå!

Igår var vi ute och flängde runt i ett centrum i närheten när vi stötte på Leffe, Cessan och Melkers morfar inne på new yorker. Så vi kollade vidare i butikerna tillsammans och blev bjudna på lunch. Melker var överlycklig och somnade efter ett tag utmattad i vagnen. Sedan gick färden hemåt igen, där vi lagade middag tillsammans, badade och läste sagor. Pappan kom hem sent igår, efter någon timmes övertid på jobbet. 

Provade lite byxor igår när vi var ute, och jisses vad sugen man blir på att handla. Men jag ska pressa mig ner lite till innan jag känner mig värdig att köpa dom. Vilket lyckorus det blev när jag märkte att jag kunde knäppa ett par jeans i storlek 34/32. Herregud, knappt så jag minns när det gick sist!

För övrigt sitter jag här och ångrar mig bittert. Förbannade chokladask som gömde sig i skafferiet! Har proppat i mig sju bitar och tro mig, jag har kräken upp i halsen känns det som. Fy mig Madde! Det är svårt att komma tillbaka till det normala efter att ha frossat julmat, godis och läsk i typ tre dagar. Baskemej! Funderar på att köra mjukstart igen nu under veckan eftersom nyårs väntar på fredag och sedan dra åt skärpet. Men nja, vi får se. Ikväll ska jag i alla fall träna hade jag tänk. 

Jamen det här var ju intressant, ungen sover just nu, och hela förmiddagen har han hjälpt till att städa och damsuga här hemma. Gullung! När han vaknar tänkte jag dra på oss lite kläder och gå ut i snön ett tag. 

Det var det :)

Mammaledig.

Publicerat: 2010-12-27 Kl: 09:06:10 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Nu när det inte är någon skola för min del, så är ju även Melker hemma från förskolan. Det slog mig idag att jag faktiskt borde söka föräldrapenning för dagarna som vi är hemma nu tillsammans. Yey! Lite mammaledigt :)
Ungen sitter på skrivbordet brevid mig och ritar med mammas och pappas pennor. Ibland får jag hjälpa till att öppna korkar, dom som sitter för hårt. " Iiita mamma" säger han och ritar fint på pappret. Ett och annat streck hamnar på bordet och väggen, App app app hinner jag få ur mig innan han visar att man ska rita på pappret. "Iita meija mamma!" säger han och öppnar en ny penna :) Sötunge.

Måndag.

Publicerat: 2010-12-27 Kl: 06:32:04 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Som jag längtat till den här dagen :)
Måndagen efter hela julhelgen, då man såklart (!) mulat massor av mat,godis och läsk. 
Idag kör jag på ordentligt igen med mitt Lchf, och mina siffror samt mått överraskade mig lite imorse, trodde faktiskt att jag skulle ha gått upp mer. Men det är ju bara tacka och ta emot :)

Måtten är jämförda med förra veckans mått.

Midja: + 0,5 cm
Höft: +/- 0
Lår: - 0,5 cm
Överarm: - 3 cm
Vikt: + 1 kg

Jag är riktigt nöjd. Men idag kör jag på igen, det ska bli så skönt! 

Igårkväll satt jag och planerade lite var och hur jag ska göra min fjärde tatuering, och nu tror jag det är spikat. Ska ut och jaga lite prisförslag idag tänkte jag, om nu någonting har öppet såhär i mellandagarna :) Men än så länge är det rätt hemligt, avslöjar när det börjar närma sig. 

Ha en toppendag allihop! Kram

Kärlek.

Publicerat: 2010-12-26 Kl: 19:40:03 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer



Hej och hå, nu ska jag läsa huvudet av mig.

Publicerat: 2010-12-26 Kl: 10:29:15 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Fram till skolan börjar har jag utmanat mig själv lite att jag skall hinna läsa ut mina 2½ böcker som ligger och dammar i hyllan. Tror ni jag hinner? Jag har 2 veckor på mig, 300 sidor kvar i bok nr 1 och bok nummer 2 samt 3 har 300 respektive 600 sidor. Uh, jag måste hinna.

Juletröjan.

Publicerat: 2010-12-25 Kl: 10:39:19 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Dagen innan julafton köpte jag mig en ny tröja eftersom mycket som jag har i klädväg är väldigt för stort. Denna hittade jag, i storlek Medium! Jag är så sjukt nöjd :)!

Juldagen.

Publicerat: 2010-12-25 Kl: 09:03:09 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Vilket lugn man för en gång skull fick känna på julafton :)
Vi var hemma, bara vi tre. Åt gott, öppnade paket, lekte och tittade på tv. Harmoni.
Vi fick massor med fint allihopa, och jag är suoernöjd med allt!

Idag började jag dagen men att småplocka lite som till slut ledde till storstädning. Dagen efter juldagen är nog den enda dagen på året som jag kan känna lite glädje i att städa haha. Det känns så mysigt att gå runt och plocka upp efter en hel slappardag och veta att julen är över ännu ett år. 

Ungen fick också massor med fina paket, och han är helt såld. Ena sekunden släpar han runt på sin jätte-mjukis-kossa, sedan plippar han på ljudgrejjan han fick för att sedan byta till det gigantiska flygplanet. Det är mysigt att se honom så nöjd :)

Slängde även ner alla plastleksaker i badkaret imorse för att tvätta av dem vilket verkligen kan behövas ibland så man blir av med alla bakterier på dem. 

Idag åker pappan och ungen till mina svärföräldrar för att tillbringa lite ledig tid med dem, och jag får ännu mer kvalitetstid för mig själv. Det tackar man inte nej till :)

Lägger upp lite bilder från julafton senare idag, nu ska jag hänga tvätt :)

God jul allihopa!

Publicerat: 2010-12-24 Kl: 08:15:49 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Hoppas ni får en fin och härlig julafton :)! 
God jul från oss!

Nya kroppsbilder.

Publicerat: 2010-12-22 Kl: 13:41:05 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Bjuckar på lite nya bilder från denna vecka :)

- 2 cm runt magen och - 2,3 kg i helhet från förra veckan. Målet är inte så sjukt långt bort nu, "bara" 20 kg kvar! Känns skönt så in i bängen :)

Onsdag? Tror jag..

Publicerat: 2010-12-22 Kl: 07:00:23 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Hej och hallå,

Jag är helt förvirrad den här veckan om vilken dag det är. Veckor som denna är skitjobbiga! Julafton är på fredag, och jag har redan lördag i huvudet. Det går inte riktigt ihop :)

Idag är Melkermans sista dag på dagis innan hans 1½ veckas julledighet. Så då passar jag på att luncha och vila ut resten av dagen innan han skall hämtas i eftermiddag. 

Tror dock att ungen hamnat i någon av alla dessa tillväxtfaser igen. Inatt började han grina helt tokigt vid 1-tiden. Pappan gick in och la sig hos honom så han somnade vidare. Sen vaknade han igen vid 2, för att grina lite till och ännu en gång vid 3. Det känns som att jag varit vaken hela natten.

Nu börjar det blir dags att gå in och snusa honom lite i nacken, eftersom klockan snart plingar 7 och det är dags för medicin. 

Hoppas ni får en härlig dag :)!

Måndag.

Publicerat: 2010-12-20 Kl: 13:11:35 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Klockan är redan ett och jag är skittrött. 
Lämnade ungen på dagis imorse vid 9-tiden för att sedan halka vidare till bussen och skolan för att rädda mitt betyg i ett ämne. Räddandet gick bra, och jag blev i alla fall godkänd, puh! Nu sitter jag dock på nålar pga antagningsbeskedet som bör trilla ner i brevlådan någon av de närmsta dagarna. Well, nu ska jag försöka släppa skolan och fokusera på lite ledighet, det behövs!

Igår vaknade jag med jordens allergiska reaktion i hela ansiktet och ögonen efter att ha använt en foundation (stavning?) som jag uppenbarligen inte riktigt tålde. Skiten sitter kvar idag fortfarande, men svullnaden har i alla fall lagt sig lite. Min hud verkar vara världens känsligaste ibland, apjobbigt! Några av er kanske har sätt bilden på hur mina fingrar ser ut ibland? Känsliga tittare varnas!
Har problem med någe förbannade eksem som ingen läkare vet vad det är riktigt. Minst sagt jobbigt när det blir sår.. Haha ursäkta till alla er kräsmagade :P!
För övrigt har jag ont i halsen FORTFARANDE efter 1 månad?! Tror att det säkert hänger kvar lite pga all stress som vart sista tiden. Hoppas att livet kan lugna sig lite. 

I torsdags hände lite privata jobbiga saker som slog omkull mitt liv, så pga den saken så är jag inte helt hundra i fokus och känslomässigt heller. Men man får försöka hålla humöret uppe endå, livet går vidare hur det än slutar. 

Till lite roligare grejer då kanske. I fredags var jag på julklappsäventyr igen och i farten hittade jag en hood-tröja som jag blev lite sugen på. I samma butik, i januari igår köpte jag en hood i samma modell som den jag nu hittade i storlek XXL. Den satt tajt. I fredags köpte jag den där hooden jag hittade, i storlek M!! Och den sitter även liite löst. Gissa om jag blev glad?!
Inte världens bästa bild kanske, men den sitter skitbra! Ser verkligen fram mot sommaren nästa år, då borde jag lätt ha nått min målvikt. Jag kommer bada i sommar!!
När jag endå bjuder på dåliga bilder kan jag bjuda på en till dålig bild :) Fasiken, jag kanske inte ser så fet ut längre? Måste skrapa fram någon gammal bild så ni kan få se skillnaden..
Snart ska jag börja knata till dagis för att hämta trollungen. Vår vagn har förresten pajkat också, funkar bara när den själv vill. Får nog bli en tripp till mamma för att hämta vår gigantiska kombivagn tills vidare.
Det var allt för just nu :) 

Ha en toppen Måndag!

Full fart i julstöket.

Publicerat: 2010-12-19 Kl: 09:08:45 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Jisses, att det kan vara så mycket att göra innan jul. Hej och hå!

Idag ska det handlas, bakas kola, plocka fram gran och städas. 
Känns som att vi alltid har fullt upp med någonting hehe. 

Men då vet ni vad vi pysslar med, i veckan blir det nog lite mer update :)!

Arbetet klart!

Publicerat: 2010-12-15 Kl: 20:45:23 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Åh, pust! Äntligen är det absolut sista arbetet till skolan klart och utskrivet. Fick dock ett samtal från min lärare nu under kvällen att jag måste göra om ett prov, GAH! Jag som trodde att jag var klar vid det här laget? Well, fredag är det sista möjliga dagen att få allt helt hundra klart sedan är det kört. Prestationsångest? Ja! Plugga på ett prov 1½ dag, jomen vist!

På fredag blir jag och min man 5 år tillsammans. Shit vad tiden går snabbt! På lördag fyller han år och på söndag är det fjärde advent. Oh my. Kan någon stanna tiden lite? Jag hinner inte med känns det som.

Men när jag väl är ledig, efter julhets och julafton etc, så ska jag gräva ner mig i soffan och gotta mig med alla böcker som samlats på hög sista månaden som jag vill läsa, kolla på filmer och bara vara! Fasiken så skönt det ska bli.. 

God natt!

Sista svaret på anonyma kommentarer.

Publicerat: 2010-12-15 Kl: 17:14:58 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Haha, vad patetiska människor det finns! I brist på eget självförtroende och liv, så ägnar sig folk med att kommentera anonymt och ifrågasätta min vikt och vad jag äter på ett negativt sätt. Jag tänker sluta svara på dessa kommentarer, och hänvisar istället till nöten du har inne i huvudet, kanske dags att bygga på den lite? Ta tag i dina egna problem istället, för dom har du nog en hel drös av uppenbarligen! Innerst inne är du säkert avundsjuk på att andra lyckas bättre än du själv. Stackare där ute, dig tycker jag synd om :)!

Vem är det som aldrig fastnar på bild längre tro?

Publicerat: 2010-12-14 Kl: 12:59:08 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer



Dax att köpa nya byxor?

Publicerat: 2010-12-14 Kl: 12:40:23 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Som jag skrev i ett tidigare inlägg så funderade jag på om det var dax att köpa nya byxor snart i en mindre storlek..nu är det nog ganska bekräftat. Kanske två storlekar mindre kanske? Börjar fundera på vart min rumpa tog vägen när jag kikade mig själv i spegeln. Check it out! :)


Tisdag och en till kommentar.

Publicerat: 2010-12-14 Kl: 10:09:10 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Vad kul att så många visar intresse för vad det är jag äter :)! Ramlade in en till kommentar igårkväll, och här är den:

Anonym om Svar på kommentar igen:

kan du lägga upp veckoschema över mat så vi kan vara med och äta din mat?

Det skulle självklart vara jättekul om jag kunde lägga ut vad jag äter i veckorna osv, som inspiration. Men utöver bloggen är jag ju också mamma, fruga, en egen individ och studerande. Med andra ord räcker tiden tyvärr inte till, vilken jag verkligen skulle önska. Men jag vill endå passa på att tipsa er om lite bra böcker som ni billigast hittar på Adlibris, eller varför inte kolla på det lokala biblioteket? Kunskap är nyckeln till det mesta, och även här som jag nämnde tidigare. 

Dessa böcker är de som jag använder mig av mest som grunderna till det jag lagar. Nu när jag praktiskt taget kan recepten ur böckerna utantill så är det kul att köra lite freestyle. Om man kommer in i det ordentligt, så är det skitkul!
Samla information om Lchf innan ni börjar, för om ni inte hajjar grunden är det lätt att man tappar greppet efter ett tag. Vill även återigen påpeka att Lchf INTE är en diet, utan en livsstil som man mår sjukt bra av! Kroppen får arbeta som den ska, utan att vara utsatt för svält som den ÄR när man äter lightprodukter och kolhydrater. Lchf har inte bara hjälpt mig att gå ner i vikt utan har också stabiliserat mitt annars svängiga humör och tagit bort mina pms besvär helt, sänkt mitt blodtryck och gjort mina värden normala när man går på hälsoundersökning hos doktorn. Man blir frisk, mår bra och går ner i vikt om man har övervikt. Man räddar sin kropp både på in och utsidan. Thats it.
Fortsätt gärna kommentera, men gärna inte anonymt :)!

Spännande..

Publicerat: 2010-12-13 Kl: 19:55:22 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Nu har jag precis slängt iväg ett mail med lite tankar, så snart kanske det dyker upp en bloggdesign här på sidan. Yey ! 

Nu tänkte jag tappa upp ett bad och muta gubben min att bada med mig. Tårna fryser!

Svar på kommentar igen.

Publicerat: 2010-12-13 Kl: 19:03:03 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Linnea om Svar på kommentar.:
Kan du inte berätta lite mer? Vad äter du typ till lunch och middag? Hur äter resten av familjen? Hur ofta tränar du? Har du fått massa löst skinn? Tack på förhand om du orkar berätta lite :)
Svar:
Vilken härlig kommentar :)!

Jag äter Lchf, alltså så lite kolhydrater som möjligt samt mycket fett. Någonting jag tycker är extremt viktigt om man skall börja med någonting, är att ta reda på så mycket kunskap som möjligt. Utan kunskap, kör det oftast sig i botten rätt snabbt. Tumregel om man vill äta enligt Lchf är: Inget mjöl, socker, ris, pasta eller potatis. Inte heller frukt eftersom det kan klassas precis som godis. Titta på innehållet innan du köper eller äter en vara, innehåller den mer än 5 gram kolhydrater per 100 gram så går det bort på en gång. Som sagt, kunskap ger färdighet, läs på innan du börjar!

Nu har jag kommit rätt långt i min lchf stil, vilket har gjort att jag lättare kan variera mig och vet vad just min kropp mår bra av, så dagarna kan se lite olika ut. När jag började åt jag äggröra med bacon till frukost, kanske en kycklingfile med majonnäs och broccoli till lunch, skagen i en halv avokado till middag och dricker cirka 2 liter vatten om dagen. Nu äter jag inte frukost längre eftersom jag inte är hungrig, utan dricker istället en kopp kaffe med vispgrädde i, det håller jag mig på fram till lunch. Man äter tills man är mätt, och äter när man blir hungrig. Fasta tider på maten som det oftast pratas om att man skall ha, behöver man inte om man äter rätt. Alltså fett.

Melker och Seth äter precis det jag äter, ibland får dom pasta ris eller potatis som tillbehör när jag äter någonting annat. Lchf är ingen diet, utan en livsstil. Träning enbart i sig, gör inte att man går ner i vikt. Äter man enligt lchf går du ner i vikt helt utan att träna. Promenader räcker, om ens det. Träna gör man för att kroppen skall bygga muskler, få bättre kondis och i helhet må bättre. Jag tränar 2 ggr i veckan, för att jag vill bygga muskler, nu när jag varit sjuk i 3 veckor, har jag inte kunnat träna som exempel, men endå gått ner ca 4 kilo, genom att bara äta!
Huden har givetvis inte riktigt hängt med, men den kommer ikapp, så lite russinmage har jag fått haha!
Jättekul med frågor, jag svarar så gärna :)!

Lucia.

Publicerat: 2010-12-13 Kl: 10:27:24 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Tomtebarnet protesterade med krokodiltårar och gallskrik när barngruppen på dagis skulle samlas för att gå luciatåg. Även fast han fick slippa vara med och sitta i mitt knä, fortsatte dramat med tårar och skrik så jag tog med mig nissen ut från samlingshallen och satte mig på en madrass. Han grät non-stop enda tills luciatåget gick förbi oss och sjöng. Vi stod utanför och tittade på, ungen dansade i min famn och pillade i mitt hår. Efteråt blev det fika, det var i alla fall kul. Han är så söt min lilla snoddas, nästa år kanske han vågar gå sitt premiär luciatåg.
Idag ska vi baka bullar, eller ganska exakt nu för snart kommer det främmande. Luciafika, mysigt :) 

Och tack söta ni för era kommentarer! Jag svarar ikväll, när det finns lite mer tid. Ha en mysig luciadag!



Lördag.

Publicerat: 2010-12-11 Kl: 14:00:37 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Idag sitter jag parkerad här framför datorn och pillar på mitt absolut sista skolarbete iförd raggsockar, långkalsonger, tshirt och mössa. Barnet och mannen är hos gubbens föräldrar och äter middag samt firar Seths kommande och hans pappas (igår) födelsedag. Saknar!

Nästa veckan är den sista veckan i skolan innan jullov, och herregud vad skönt det ska bli! Jag hoppas på bra betyg, intagningsbesked och godkännande från csn då också. Känner mig apnervös men det ska väll gå bra hoppas jag.
Igårkväll glodde jag och mannen på idol. Jag var arg. Jag älskade Jay från börjar, men efter hans röka på skandal och otrohetsgrej mot sin fruga så sjönk han rejält i mina ögon. Absolut har han en toppenröst, men vafan människa? 

Nej om man skulle plugga vidare.. :)

Åh vad jag är lycklig idag!

Publicerat: 2010-12-10 Kl: 15:52:54 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Min man alltså. Herregud vilken människa jag är gift med!
Hela veckan sedan i tisdags har han vabbat för en sjuk Melker så jag fått köra klart mitt race i skolan utan frånvaro. 
Melker hostar så han kräks kan jag tillägga.

Idag är jag ledig från skolan, och vem stannar inte hemma endå (okej ingen behöver skvallra för fk aight?)
för att jag ska hinna på andas och återhämta psyket lite?! Imorse slängde jag på mig kläderna efter en låång varm dusch, och efter att ha knarkat tusen olika värktabletter för halsen och jävla mensvärk, men är man kvinna så är man. Slängde mig sedan iväg, helt själv på bussen och åkte till vårt näst närmaste centrum. 

Vilken känsla, att kunna gå längst bak i bussen och sätta sig istället för att slåss om barnvagnsplatserna, att kunna gå själv genom spärren vid pendeln istället för att invänta att människan i buren skall öppna grinden och kunna få gå själv och strosa i ett centrum utan att stressa med lunchtider och en galen unge som inte alls vill titta i affären med mamman.
Jag somnade nästan på tåget, gick och vinglade utan barnvagn till centrum, åt lunch med mig själv och tog en stor latte, provade kläder samt kände och klämde på att möjligt i alla butiker. Jag köpte tre trosor. Det var allt. Tre jätte inte alls sexiga trosor men ack så söta! Sedan åkte jag hem. Gick till ica och handlade banan, äpple, päron, mandariner, physsalis, mango, passionsfrukt, vindruvor, nötter och gräddglass för att till kvällen göra en fet fruktsallad med massa glass till. Ibland får man unna sig!

Dessutom fick jag chansen att längta tillbaka hem. Till min underbara älskade man, mitt härligt snoriga host-barn och vår stökiga grusfyllda lägenhet.

Jag älskar mitt liv och är så tacksam över det som jag har!

Dessutom! Så hade jag er i åtanke när jag skulle prova kläder inne på H&M, HA! Så nu kommer bilder på hur fet jag är idag. Jag älskar min kropp. Nästan i alla fall. För den är bra mycket mindre än vad den en gång var. Jag har gjort det, och ingen kan få mig att känna mig ful hur med hur negativ kommentar som helst. Jag har fler kilon jag behöver tappa, men jag tycker inte att jag har pinkat illa hittils. Varsegoda ni som ville se, allt detta för er från min lediga dag :)!

Svar på kommentar.

Publicerat: 2010-12-09 Kl: 09:19:59 | I kategori: Allmänt | 4 kommentarer


Fick en rätt intressant kommentar efter gårdagens inlägg. Fann det lite komiskt, eftersom den som kommenterat valt att vara anonym samt säger att han eller hon inte ser att jag gått ner. Det jag frågar mig då är om personen i fråga känner mig privat och träffat mig i verkligheten, eller om det är någon som följt min blogg under en tid och känner mig igenom den? (kommentaren är inklistrad länge ner i inlägget)
Jag kan ärligt säga att jag knappt har några bilder alls på hur jag såg ut innan jag gick ner i vikt. Jag var så grymt stor (i alla fall enligt mig själv) så jag mådde bara dåligt om jag visste att jag fastnade på bild. Vist kan jag rota upp någon bild kanske, men det kommer garanterat inte finnas någon helfigursbild. 

Tycker själv det är lite småtrist att jag inte tog någon före bild nu när man SER så stora förändringar. Jag har gått ner 20 kg, prick. 5 cm runt låren, 15 cm i midjan, 15 cm runt höfterna och 5 cm runt armarna (gäddhänget).

När jag började, kunde jag inte längre köpa jeans utan att behöva gå till Big is beautiful avdelningen på tex hm och leta fram några tält-brallor i storlek 50! Förstår ni kanske att jag mådde dåligt?

När jag i september kunde få på mig byxor i storlek 46, kände jag mig snyggast i hela världen. Nu är mina 46:or på gränsen till för stora också, så det bör snarast inhandlas ett par 44:or. 

Mitt största vikt-ras kom efter att jag började äta enligt Lchf, och jag har ALDRIG mått bättre i hela mitt liv. Få äta sig mätt, få äta fett, äta så mycket man orkar och endå tappa drastiskt i vikt! Tränar gör jag ibland efter att jag börjat med LCHF, eftersom maten gör att jag går ner i vikt. Inte träningen. Viktigt att påpeka är även att Lchf INTE är en diet, utan en livsstil, som inte bara botar övervikt, utan även kan ta bort sjukdomar som diabetes, crons osv. Det ni!

Eftersom många kilon är tappade har jag samtidigt fått en bättre hållning eftersom jag orkar bära min kropp!
Så med andra ord. Jag ska rota fram någon bild när jag har tid, antagligen i helgen eller imorgon. OCH jag ska ta en helkroppsbild på mig som jag ser ut nu så ni får se och kan jämföra med mitt kommande resultat...



Anonym om Jag kommer tillbaka, på fredag!:
lägg gärna in bilder hur du såg ut innan du började gå ner i vikt, jag tycker de är svårt att se att du gått ner.. du kanske bara har fått en bättre hållning?



Jag kommer tillbaka, på fredag!

Publicerat: 2010-12-08 Kl: 17:47:26 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Åh åh åh vad skönt det känns. Snart är jag ute ur dimman!
Imorgon är de sista 2 proven, och ikväll mailar jag in mina sista arbeten. När jag vaknar på fredag skall jag njuta. För då är jag fri :D! 

Då kommer bloggen igång lite mer igen, och då ska jag fundera på någon rolig bloggdesign :)
Tack till dig som kommenterade anonymt om att det syns att jag gått ner :) Tack vad du är söt!

Panikar.

Publicerat: 2010-12-07 Kl: 10:16:20 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Ungen är som ni vet, sjuk. Jag är sjuk, igen. Seth vabbar och skolan väntar. Hemtentan som skall in imorgon är inte klar, och psykologiprovet ikväll har jag inte ens börjat plugga på. Hjälp! Panik. Morsan Panikar.

Sjukt barn.

Publicerat: 2010-12-06 Kl: 14:43:05 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Mobilen ringde. Dagis.

Feber och hängig, mamman till undsättning! 
Barnfilmer hyrda och fruktsoppa inhandlat, pluttis har feber och är jätte hängig.
Seth får vabba, mamman skriva prov och plugga kvällar. Typiskt. Min lilla lilla kotte.

Måndag.

Publicerat: 2010-12-06 Kl: 10:59:45 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Smaskar på min frukost med på tok för mycket salt i äggröran och lyssnar på kent.
Ungen är på dagis och jag har galet dålig samvete, är det pedagogernas arbete det med, att ge föräldrar dåligt samvete kanske?
Det handlade om julledigheten för Melkers del, han kommer vara ledig 1½ vecka från dagis sedan går han 9-15 första veckan i januari eftersom jag inte vet vilket datum dom dagarna som min utbildning börjar (om jag ens kommer in). I dörren på dagis imorse blev jag på en gång ifrågasatt om jag var ledig den veckan, och varför Melker skulle gå ifall så var fallet.
Han kommer vara hemma 1½ vecka, jag vill gärna att han får komma tillbaka lite lugnt efter ledigheten innan mitt plugg drar igång på allvar och det blir längre dagar på dagis. Sen också lite för att han inte skall vara borta för länge därifrån när det faktiskt inte var speciellt länge sedan han började där.
Är jag en dålig mamma som vill det bästa för mitt barn? För att jag inte håller honom hemma i 2½ vecka, och sedan låter honom rivstarta efter en sån ledighet med 7-16.30 dagar? Det känns inte direkt kul.. För Melkers skull tycker jag det blir bäst sådär. Punkt. 

Jag ljög i alla fall och sa att jag skulle jobba. HA!

Julbak.

Publicerat: 2010-12-05 Kl: 19:46:40 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Gud, jag är helt slut. 
Idag har vi bakad ischoklad, saffransbullar med vaniljkräm i, saffrans bullar med mandelmassa och öhm. Lagat mat. Orkar inte skriva om allt just nu eftersom ögonen håller på att trilla isär. Men här har ni en bakad bulle ala Madde. God natt!

2a advent.

Publicerat: 2010-12-05 Kl: 10:02:25 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag kommer mina underbara småsyskon hit på julbak.
Melker lär nog bli helt till sig då han verkligen älskar sin morbror och moster :) Mys!

Det skall bakas saffransbullar med en twist, ischoklad och pepparkaks cupcakes. 
Bilder får ni la se sen.
Ha en mysig dag där ute gott folk.

Den kroniska föräldrastressen.

Publicerat: 2010-12-03 Kl: 08:42:35 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Gissar på att det här inlägget kan ha hög igenkänningsfaktor hos några av kanske er.
Med Melker föddes den kroniska stressen.
Bebisen som i början inte gör annat än skriker, äter, sover och bajsar, stressade livet ur mig.
Var han under/överstimulerad? Vad skulle jag göra ALLA mina miljarder föräldradagar (tyckte jag då)..
Idag är det likadant.
Dagis har planeringsdag idag så ungen är hemma och jag är LEDIG för första gången på tusen år. 
Jag och min goa unge ska ha en hel mysdag tillsammans bara han och jag, men! 
Jag är helt sönderstressad! Lunch/fika, lek och lite julshopping står på dagens agenda, jättemysigt jag vet. Men jag är såå stressad.
Skulle hoppa in i duschen, varpå snoddas såg sig chans att klättra upp i sin mamma och pappas säng och riva ner alla ajabaja grejer i fönstret. Morr och ajaj, ut därifrån. Stressar som en idiot för att hinna duscha utan katastrof, drar igång duschvattnet och ser att ungen är påväg in i badrummet. Svanhopp in i duschen, med bh:n på. Streeeess! Tvättmaskinen snurrar, alla ajabaja knapparna lyser. Ungen lägger fokusen på knapparna och springer bokstavligen och trycker på ALLA. Av med bh:n bort med duschdraperiet, pillar bort ungens hand från knapparna. Aj aj Melker! Varpå jag ser vatten FORSA ut på golvet under badkaret. Tvättmaskinsslangen som tömmer vatten hade av någon anledning inte varit fasthakad i badkaret just idag.
Trixa ner första bästa handduk på golvet, ungen går ut i hallen och sätter på sig gummistövlarna. In igen, attackerar tvättmaskinens knappar. Där står jag med tvål i halva ögonen och pillar bort hans fingrar, när jag sedan dyker in under strålen igen går tömningen igång på tvättmaskinen. Tömning är lika med skållad kropp om man står i duschen. Paaaanik. Ut ur duschen, ut med ungen, "kitte baakaar", gosekissen skulle tydligen bada nu. Noo!
Stänger badrumsdörren och skuttar in i sovrummet med handduken i håret. Böjer fram och börjar torka håret. Ungen iakttar, varpå han går fram, ställer sig under mig och tittar på mig med hundögon följt av jordens hårdaste Pet, rätt in i ena tutten. "tuuuuuuttteeeeeeeh" vrålar han och springer sedan ut ur rummet med ett vrålskratt. 

Varför stressar man så mycket i onödan? Vi ska ju ha världens mysigaste dag idag. Mysigt. Lugn. Harmonisk.
Sa jag att han är duktig också, han doppas frukost smörgåsen i sin mjölk och äter sedan. Han borstar pälsen själv på kissen med mammas hårborste. Han kan säga att de "vanligaste" kroppsdelarna och han vet hur man öppnar kylskåpet och låser upp ytterdörren. Han har blivit så stor. Mitt lilla stressbarn :)

Torsdag.

Publicerat: 2010-12-02 Kl: 09:14:12 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Vart tog veckan vägen?
Idag pluggar jag igen, ska sitta och slå i Fass. Roligare kan man ha.

Idag upptäckte jag även vart alla Melkers spårlösa nappar tagit vägen! Dagis.. åtta stycken fick följa med mig hem i fickan nu på morgon kvisten :) Det förklarar ju saken.
Är sugen på någon ny bloggdesign också, såhär i vimlet, men det får vänta tills allt i skolan lugnat ner sig, precis som allt annat.

Imorgon blir det Eclipse framför tvn. Som jag längtat! Samma kväll efter premiären i somras förhandsbokade jag den, och nu, ÄNTLIGEN! Ja jag är twilight galen..
Plugga var det ja. Ha en härlig dag gott folk :)!

Första december - Min dag!

Publicerat: 2010-12-01 Kl: 14:26:16 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Åh jag är så lycklig! Slitet har äntligen börjat ge med sig och nu är jag peppad som aldrig förr! MVG i MEDICIN?! JAG?! Vet ni hur fruktansvärt glad jag är ?! Som grädde på moset trillade även ett brev ner från kommunen när jag kom hem om att de godkänt att betala min studieplats på plattsättare utbildningen! Halva inne, nu fattas bara antagningsbeskedet! YEEEEY!

RSS 2.0