Sjukstuga.

Publicerat: 2011-01-27 Kl: 11:58:53 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Sethsson är fortfarande sjukis, men inte jag. Wiho!
Sitter och arbetar med en uppgift, som jag inte förstår ett smack av. Ligger nästan i klass med när jag läste filosofi, filosofi är ett förbaskat svårt ämne i min tankevärld. Hu. Men endå lyckades jag kamma hem ett Mvg på kursen, men det har inte med saken att göra just nu.

Vädret är alldeles strålande ute just nu också. Jag vill gå ut och springa, jogga, och plocka svamp i skogen. Inser ni problematiken i det hela? Jo, snön! Jag längtar så in i norden till våren. Det spritter i hela kroppen och jag vill bara skutta runt och damsuga. Varför damsuga, tänker säkert du då? Det är en bra fråga, utan bra svar.
Tror jag har hinkat i mig för många koppar kaffe. Dags att dra ner tempot lite.
Sen har jag fasiken dragit på mig hudproblem sista tiden. Hudproblem är i och för sig inget ovanligt på en Madde i sina bästa år, men vart kommer dom ifrån? Jag har aldrig haft problem med finnar, i hela mitt liv, men nu! Sist jag hade finnar var när jag var gravid liksom, vilket just nu inte är en fysisk möjlighet. Hela ansiktet, okej nästan hela, halva kanske..har det liksom ploppat upp massa små äckliga vidunder. Köpte de här prylarna idag i alla fall på Willys. Har ingen aning om vad man kan göra för att motverka dem. Tvättar alltid ansiktet morgon och kväll, samt smörjer men endå kommer de och hälsar på. Tvi vale!


Nej nu måste jag banne mig sluta, och fortsätta plugga.
Ha en skön dag i solskenet!

Ocensurerat vikt inlägg.

Publicerat: 2011-01-26 Kl: 07:53:59 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Men hej hej och hallå plus god morgon igen :)
Tänkte bjucka på lite ocensurerat, dvs, resultatet efter att ha gått ner i vikt snabbt. Det går, med Lchf, att hälsosamt gå ner i vikt rätt fort, och om man inte aktar sig, lite för fort vilket inte är alldeles för bra (eller snyggt!). Därför tänkte jag bjuda på den bittra sanningen :) Men som tur är så kommer ju inte någon innanför mina kläder, så jag behåller den slappa degen för mig själv haha! Jag hoppas att huden inom kort hinner med viktraset och att träningen ger med sig.
Så med andra ord, det påklädda ser rätt mycket bättre ut :)

Nätet har legat nere.

Publicerat: 2011-01-26 Kl: 06:45:18 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


I hålan där vi bor, låg hela nätet, tvn och telefonin nere igår. Därav, inget bloggande.
När man har tråkigt, och inte orkar sitta med näsan i skolböckerna kan man alltid fota sig själv lite. 
Bevis på hur tråkigt jag hade det igår:
Skitkul va. Höjden av att vara uttråkad :)
Idag sjukar sig jag och mannen hemma, feber och snorigt. Så det är väl bara att invänta Melker också, så ligger vi här hela högen sen.  Så kan det va!

Tisdag.

Publicerat: 2011-01-25 Kl: 10:44:12 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Vad svårt det är att lyfta på arslet och börja plugga ibland, speciellt när man är hemma..

Har precis moffat i mig smör & vitlöks-slungad sparris med lax och keso. Gott gott!
Snart väntar ett bubbligt bad, efter det skall jag traska ner till lokala biblioteket och ta tag i plugget där. Huh! Ibland får man rycka sig i nackskinnet!

Hoppas ni alla får en underbar dag :)

Upp och ner.

Publicerat: 2011-01-23 Kl: 15:36:28 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Världen har varit lite upp och ner på sista tiden här hemma. Ingenting har egentligen varit som det brukar. Idag bakar jag kärleksmumms, och Melker får smaska smet. Precis som det skall vara :)! Jag hoppas på en vändning till det bättre snart, så ursäkta att bloggen fått vila lite. Här har ni smetungen i egen hög person.


Unge!

Publicerat: 2011-01-20 Kl: 06:33:03 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Melker sitter vid köksbordet och staplar blockljusen på led:

Jag: Men Melker, du får vara försiktig med mammas ljus så dom inte går sönder.
Melker: Ne-ej.
Jag: Jo, det är mammas och jag vill inte att något råkar ramla i golvet, var försiktig.
Melker: Nee-eej.
Jag: Haha, men Melker, jo. ska du vara försiktig nu?
Melker: Mamma....(tystnad, följt av ett högt skrik) NEEEEEEEEEJ!

Haha, han är ju ärlig i alla fall :)

Matsedel.

Publicerat: 2011-01-19 Kl: 12:57:03 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Stackars elever, jag förstår att det klagas på skolmaten. Att äta en Arne med chili och is känns inte sådär jätte frestande! Haha!

Onsdag.

Publicerat: 2011-01-19 Kl: 07:45:18 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Det var evighetssekunder,tre korta andetag. Hela livet vände, vem valde, inte jag.
Jag hörde ord från mina läppar, som aldrig vilat i min mun, tankar aldrig tänkta
som nya väggar i ett rum

Genus, vilken härlig grej!

Publicerat: 2011-01-18 Kl: 10:49:57 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Det är med glädje jag skriver det här inlägget, ett leende på läpparna också för den delen.

 

Vad många det är som rasar, men även hurrar över mitt senaste bokinköp. Genus är ett enormt stort ämne som kan diskuteras till oändlighet, antingen med hat eller med kärlek. Ur min synvinkel är genus på många sätt sunt att känna till innebörden kring, eftersom alla våra handlingar och prioriteringar påverkar våra nästa generationer. Skall samhället fortsätta vara könsuppdelat, eller ska alla få samma rätt?

 

Innan jag överhuvudtaget viste vad ordet genus innebar, var jag en människa som stod emot. Vadå klänningar och dockor till pojkar? Hallå? Hur logiskt är det på en skala mellan ett och sjuttioelva? Men det handlade bara om okunskap, och genus är så mycket mer än bara kläderna på kroppen. Det viktigaste är tanken till den kommande handlingen som vi utför.

-          Varför har din son en tröja med rosa hjärtan på? Han kommer ju bli bög!

 

Och vad gör det, frågar jag mig själv? Varför ska man bli homosexuell för att man gillar vissa färger eller mönster, och vad gör det om han en dag kommer ut med en annan sexuell läggning? Vad är egentligen ”normalt”? Jag tror många som strider mot genus tänkandet kan ha en släng av homofobi, men det tycker jag är ett annat ämne.

 

Fan vad roligt det är med folk som har åsikter! Diskussioner är något av det bästa som finns, tackvare människors individuella tankar och självinsikter. Alla som uttrycker sig bör hyllas! Vad härligt det är att du är du!

 

Här måste jag passa på att lyfta fram min underbara mamma, som lagt mycket grund till mitt tänkande. Ni som känner mig har säkert hört talas om det uttryck jag myntade som liten ”man får göra som man vill” och det är så sant som det är sagt! Mamma har många gånger berättat om mina varierade klädval i både färg och form men även mycket om min trygga personlighet. Efter en minst sagt svajig tonårsperiod och start på vuxenlivet har jag kommit till insikt. Insikt om hur trygghet och tillit respektfullt bör bemötas samt föras vidare till våra nästa.

Många gånger har frågan ”vad skulle du säga om jag berättade att jag vara homo eller bisexuell, mamma?” dykt upp, och vid varje tillfälle har jag fått samma härliga svar tillbaka:
- Vad ska jag säga? Det är du som väljer vem du vill ha i sänghalmen, så länge du är lycklig, så är jag glad.

 

Vilken härlig människa som kan ge sitt barn ett sådant svar, inte sant? Uppväxt handlar om, som ovan nämnt, trygghet och tillit till människorna i sin omgivning. Tack mamma, för din icke inskränkta syn på livet!

Vill man då ha en tröja som är rosa även fast man är pojke, så ska det vara en självklarhet. Vill flickan ha en svart cool Star Wars tröja, vist fasiken ska hon då få ha det! Se stoltheten i barnets blick, stoltheten över att han eller hon, MÄNNISKAN, fått välja själv efter egen smak och eget tycke. Uppmuntra individens val, kränk inte!

Nu banade jag ut på lite allt möjligt, men det är precis som jag sa: Ämnet är så pass stort och har så många grenar att det kan diskuteras till oändlighet.

Genus. Lägg ordet på minnet.

Tunga ögonlock, tisdag morgon.

Publicerat: 2011-01-18 Kl: 06:34:37 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Vad jobbigt det är att gå upp tidigt när en kvällskurs väntar efter dagens alla timmar. Känns inte som att ögonlocken riktigt går att öppna..

Igår kom min efterlängtade genusbok föresten! Åh vad bra den är, började läsa på en gång och den är inte riktigt som jag tänkt mig, utan ännu bättre! Skitbra bok, om ni är intresserade av genus-tänk och hur man kan kan undvika att kruxa till massa könsstereotypa grejer i vardagen, så rekommenderar jag den varmt! Den gör så man tänker en gång till, innan man handlar.
För övrigt då? Idag tänkte jag försöka pressa in ett träningspass någonstans, sedan blir det plugg för hela slanten. Ikväll är det skola i tre timmar, så kaffet lär vara min bästa vän. Sitter också och funderar lite på nya mål man kanske skulle kunna nå upp till, eller göra.. Ta någon universitetskurs eller så till hösten. Vi får se helt enkelt :)
Jag gillar min lista (kom precis på att jag lovat lägga upp den, förlåt! Den kommer) på saker som jag vill hinna göra innan jag dör. Det blir så mycket tydligare med drömmarna och målen som man vill uppnå. Ska försöka plocka fram den och se om tiden räcker till så jag kan lägga in den här också :)
Men hörrni, ha nu en toppendag! Gå försiktigt så ni inte halkar :)
Hej!

Måndag.

Publicerat: 2011-01-17 Kl: 13:41:23 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Hej hopp, ny vecka, nya möjligheter! 

Åkte näst intill skridskor till dagis imorse, lämnade av ett lyckligt barn, halkade vidare till bussen och åkte hem. Väl hemma var det inte mycket annat att göra än att göra sig redo för kommande lektion. Halkade iväg till skolan, var en flitig elev, halkade hem och bokstavligen HALKADE på hemvägen, slog ihjäl mitt knä, halkade vidare till dörren hemma, kastade av mig byxor och skor, plockade i ordning morgonens kaos, satte på kaffe, slängde ihop smeten till biffarna vi skall äta ikväll, ordnade lunch, läste posten och nu sitter jag här. Hej :)!

Igår åkte jag tillsammans med min familj (Mamma, Micke inkl. syskon) till min morfar som fyllde år. Ungen och mannen höll hus hos Seths föräldrar så vi var på helt olika håll igår. Skönt att vara ifrån varandra lite, men minst lika skönt att träffas igen på kvällen efter dagens bravader.
Strax ska jag gå igenom lite utgifter för månaden, skriva listor och skit samt klä på mig några mer mänskliga byxor för att halka till dagens andra och sista lektion. Cornelis strömmar ur högtalarna, härligt!
Jag och mina syskon igår påväg hem från morfar.


Plugg-morsan på språng!

Ny frilla.

Publicerat: 2011-01-16 Kl: 10:55:19 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Igår pallrade jag mig in hos frissan, första gången på alldeles för länge! Håret klipptes av och jag är sjukt nöjd :)! Vad tycks :) ?

Skepp ohoj!

Publicerat: 2011-01-15 Kl: 08:12:17 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Vilken vecka. Alltid när det är uppstart i skolan så går första veckan åt att få huvudet att vakna igen. Jag tror att huvudet nu hänger med på det som händer, så då får jag börja landa lite igen. 

Tog en svenska B kurs den här terminen bland annat, och herre min gud vilken stor kurs! Jag älskar svenska och allt vad det innefattar men att läsa fyra böcker, en från olika århundraden lär blir tufft. Utöver det är det en hel hög muntliga redovisningar, grupparbeten, individuella arbeten, novell skrivningar etc. Det kommer säkert bli kul, men häcken kommer vara full hehe.

Igår ringde dagis mitt i morgonens första lektion pga att Melker ramlat och slagit i tänderna i högra överkäken, samt att dom misstänkte hjärtrus. Så med hjärtat i halsgropen slängde jag snabbt ihop mitt arbete och sprang allt vad jag bara orkade ner till dagis. Så fort jag kom dit bröt han ihop och slängde sig i min famn, så jag bad en av pedagogerna om en lugnare plats där vi kunde prata om vad som egentligen hade hänt. I personalrummet fick Melker russin och pepparkakor, medan jag och fröken pratade allmänt om dagen så ungen fick en chans att varva ner så jag skulle kunna ta en så normal puls på honom som möjligt. Tänderna var i alla fall hela, och det hade slutat blöda, men ett tandläkarbesök skulle endå vara nödvändigt. Hjärtat var lugnt, men hon förklarade att det skenat varvat med att ha slagit normalt till och från. Jag informerade ännu en gång vad de skall göra om något liknande händer igen, sedan bäddade jag ner plutten i vagnen och började knalla mot tandläkaren. Ett sår på tandköttet, var tack och lov "bara" det som blivit efter fallet. Melker var duktig, och han fick ett klistermärke med glitter och hästar på.
Som alltid när han får eller fått ett misstänkt hjärtrus och det stoppas av sig själv så måste vi ringa och meddela det till kardiologerna. Så när alla moment var över, kunde vi fortsätta att njuta av dagen tillsammans. 

Senare mot kvällen fick vi trevligt middagsbesök, då jag lagade souvlaki med tzatsiki och en sallad. Yummi.
Efter bortpratade och skrattande timmar, åkte jag och Niklas ner till statoil för att stilla kvällens behov av Ben & Jerrys. En lyckad fredagskväll med andra ord, kom i säng runt halv ett och fick nu på morgonkvisten en härlig Sethsson.
Idag åker S med sin far in till stan, jag och lilleman skall väl försöka komma på någonting underhållande vi med. Ikväll blir det eventuellt plugg, så ja :) Vad mer kan jag säga hehe.
Längtar dock till våren som en tok! Cykeln står på balkongen, och det frestar som attan att skruva isär den och spraya om den i någon annan färg. Men det får vänta eftersom det fortfarande nog inte är den bästa luften att torka i. Ge mig vår!

Men hörrni, ha en bra lördag :)!

Intressant.

Publicerat: 2011-01-12 Kl: 19:09:33 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Vilken lång dag, M har precis somnat i sin säng och jag laddar upp för kvällens läx-göra. Sethsson har inte kommit hem från jobbet ännu, så det är just nu knäpptyst i hela lägenheten. Funderar på att sätta lösen på bloggen framöver, men jag återkommer med hur det blir.

Onsdag.

Publicerat: 2011-01-12 Kl: 07:09:06 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Sitter och laddar upp inför dagens lektioner.
Sethsson är och lämnar ungen på dagis för första gången, så det är med lite nervositet jag skriver det här inlägget. Såklart vet jag att att han fixar det strålande, men det är jobbigt när man måste släppa "kontrollen" själv och lämna över när man alltid gjort momentet själv innan utan undantag. Men det känns skönt, lite egentid innan jag kastar mig iväg och blir smart.
Igår satt jag på lektion till klockan 21, och därefter begav jag mig ner till den enda mataffären som har öppet efter klockan 21 för att handla frukost till familjen. Med andra ord var jag hemma först strax efter 22, då jag totalt stupade som en stridande soldat ner i sängen. 

Litteratur Historia, intressant ska det bli! 
Men hörrni, ha det så bra :)!

Tisdag.

Publicerat: 2011-01-11 Kl: 09:16:07 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Har haft fullt upp efter alla bravader här hemma och så kan jag passa på att meddela att jag i alla fall inte är lika full med ångest längre, skönt! Men så är det ju i livet ibland.
Igår var det start i skolan igen, känns skönt på sätt och vis att få komma in i vardagen igen. Ungen är glad för att han får leka på dagis och forsätter tydligen pussa på sin lilla favorit tjej :)

I söndags åkte jag och Melker tillsammans med min mamma och syster till husdjursmässan i kista. Det var toppenmysigt, och ungen var överlycklig när han fick se alla djur, och framför allt när man fick klappa! Han älskar verkligen djur och det är så himla kul att se hur mycket han verkligen vill gosa med dem. Plutten!

Just nu sitter jag och beställer hem lite nya kläder åt mitt lilla ogräs, han har dragit iväg på längden nu under julen så alla byxor är liksom på sätt och vis liite för korta hehe. 

Idag fyller min underbara vän Amanda 23 år också, stort grattis till henne :)! 

Nu måste jag klicka vidare, ska försöka dra iväg mig till gymmet också innan det är dags för plugg.

Ha en toppendag allihop :)!

Ångest.

Publicerat: 2011-01-08 Kl: 14:47:26 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer


Halva dagen har jag ägnat åt att grina. Krokodiltårar av smärta, ångest men också lättnad. Jag vill inte skriva ut här helt och hållet vad det handlar om, men man skulle kunna kalla det en mindre livskris. När man står i ett vägskäl för att välja väg, när man ser både det positiva och negativa åt båda hållen, vilken väg skall man ta? Hjärtat är likgiltigt och hjärnan är i princip bort kopplad. Man brukar kunna fatta beslut efter magkänsla eller sunt förnuft, men inget av dem finns just nu. Vill bara banka huvudet i väggen, hur blir det vilken väg jag än väljer, vad är bäst, förlorar jag eller tjänar jag? Jag har knappt ätit på drygt tre dagar, knappt nått alls, och vikten har rasat. Huvudet snurrar och jag har ingen energi kvar. 

Någonting som jag dock har är underbara vänner!

Igår var Emelie här och hälsade på och förgyllde min dag, vi käkade god middag och pratade om allt mellan himmel och jord. Melker var toppenlycklig över att få träffa Emelie igen också, och fick en skitball Rorri bil som både pratar och kan åka av sig själv. Ungen var som såld! Sedan somnade han som en stock efter den obligatoriska välling flaskan. 

Idag, som en riktig räddare i nöden träffade jag Amanda och hennes underbart bedårande dotter Julia. Vi lunchade på ett mysigt litet fik och jag pratade ut lite om vad som händer just nu. Julia charmade som vanligt sin omgivning med sitt otroligt söta leende och joller, och Melker fick två helt underbart söta t-shirts :) Tack för allt gumman, och tack för ditt sällskap som lättade upp min dag :)!
Jag är så innerligt tacksam för alla mina underbara vänner jag har, ni alla betyder så mycket! Jag hoppas att jag snart kommer ur den här bubblan.

Hemklickad bok när vi endå pratar genus.

Publicerat: 2011-01-06 Kl: 12:23:05 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Bilden lånad från Adlibris.se


Har hört massor om den här boken, och tydligen ska den vara riktigt bra. Varför inte utöka kunskapen?
Finns att beställa på Adlibris hemsida.

Pärlplatta på Melkers namnsdag.

Publicerat: 2011-01-06 Kl: 10:23:50 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Köpte för nå tag sen ett gäng indian pärlor och en platta till Melker. Dom är avsedda för barn runt 3 år och uppåt, men att döma av Melkers utveckling så tänkte jag att han nog redan är pillig nog för att kunna trixa och fixa lite. Nu visade han precis vad han är, pillig! Precis som jag misstänkte. Ungen är fylld av envist tålamod, och skapade idag sin absolut första pärlplatta under hög koncentration. Av det som han placerat sammanhängande, förevigade jag genom att stryka ihop delen och datummärka. Tiden går så fort, han har blivit så stor! Han slår oss hela tiden med häpnad.

Torsdag med hela min familj och lite genustankar!

Publicerat: 2011-01-06 Kl: 08:42:57 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


God morgon gott folk!

Idag är vi, liksom de flesta med jobb som har ledigt över röda dagar just lediga.
Har inte den blekaste om vad vi skall hitta på idag, så vi tar nog bara dagen som den kommer. 

Igårkväll fick jag för mig att helt plötsligt börja städa bort julen, så sagt och gjort, den försvann inom en timme. Skönt minst sagt!

Någonting som dock borde ligga högt på priolistan idag är att rensa Melkers garderob. Ungen har dragit iväg på längden nåt helt sjukt under december månad, så alla byxor i 92 ser numer ut som knäbrallor nästan. 98:or bör alltså införskaffas snarast! Dock rasar jag ofta över klädsortimenten som de flesta "vanliga" butiker har.

Det finns nått som heter Genus, men det verkar inte vara allt för många i världen som känner till det? Jag verkligen älskar Polarn o Pyrets kläder, men dom är tyvärr för dyra för min smak. Dock handlar jag dem oftast från tradera, eftersom de håller så bra kvalité så är det bra kläder att köpa beggat. Miljövänligt också dessutom! Varför ska man klä sina barn till flicka eller pojke beroende på kön? För mig är det ologiskt, barn skall kläs som barn, glada färger, roliga mönster osv. Bredda och ge ditt barn mer möjligheter! Färg är fint, ALLA färger är fina. Hajjar inte grejen med att man inte skulle kunna klä sin son i rosa t ex. OCH ni som följt oss länge, kommer kanske ihåg när Melker fick sina första skenor till fötterna? De var proppade med söta blommor, och gud vad många det var som rasade över det! Ungen var kille, skulle han ha rosa blommor på sina skenor? Oj oj oj. Att det finns så mycket inskränkta människor.
Nu, buda på tradera!
Vill ha!

Powerwalk.

Publicerat: 2011-01-05 Kl: 14:25:31 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Hemma, för att snart springa iväg igen och hämta guldkornet på dagis. Har haft en super trevlig dag med lunch och hundpromenix, enligt mig, powerwalk eftersom svetten sprutade från mig när jag väl var hemma igen. 

Jag har fått nått skit med min höft, kände det extra mycket nu när jag var ute och kutade runt. I några dagar har det typ domnat i högerbenet och höger arm (?), igårkväll högg det till som fan i höften på höger sida när jag låg i sängen och skulle sova. Sen nu när jag var ute började det hugga igen, skitläskigt! Det känns typ som foglossning, men hur kan det kännas så och varför strålar det upp i armen liksom? Läskig.

Hoppas godisen haft det bra på dagis idag igen, och jag hoppas min stora godis kommer hem inte allt för sent idag. Tycker massor med synd om honom som är ute i det här skitvädret.

Nej, bussen väntar nog inte på mig! Hej!

Lunch.

Publicerat: 2011-01-05 Kl: 10:12:30 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Nu sticker jag och lunchar med en kurs-kompis från skolan :)
Bloggar mer när jag kommer hem igen, hoppas ni har en trevlig morgon alla läsare :)!

Förbannade Eksem.

Publicerat: 2011-01-04 Kl: 12:14:33 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Jag är så sjukt trött på mina händer (om någon nu finner det intressant hehe)! Jag har eksem som dyker upp lite när de känner för det. As-störande! Det inte bara kliar, utan gör brutalt ont och huden liksom spricker. Nu funkar det knappt att smörja med min salva längre, utan jag börjar fundera på att boka in en ny läkartid..

Tisdag.

Publicerat: 2011-01-04 Kl: 12:11:01 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag fyller min lillebror 17 år! Grattis Hampus!

Igår var jag och kollade upp ett ställe som jag hört skulle vara bra angående min tatuering. Fick ett svinbra erbjudande, men när jag sedan kom tillbaka till studion 15 min senare var han tvungen att gå. Nu i efterhand känner jag inte så jäkla bra vibbar från det stället, så jag gick ner till centrum här där vi har en tatuerare nu idag. Träffade en skit seriös kille, som var helt med på min bana och gav ideér och massor av inspiration, dock ville han ha 6000:- för skiten! Oh my! Det har jag verkligen inte råd med just nu, så med underläppen släpandes i marken ringde jag Sethsson och fällde några tårar av besvikelse. Dessutom var första lediga tiden i slutet av Mars, så nej tack inte just nu. Dock tror jag att det är bättre att jag kör i höst istället, då hinner jag spara ihop till skiten och boka tid långt innan. Dessutom kommer jag ha gått ner klart i vikt då också, kanske är smartare att göra det då. Då vet ni hur det blev med det. Fasiken. Men det kommer!


Kärlek.

Publicerat: 2011-01-04 Kl: 12:03:05 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer



Hektisk dag.

Publicerat: 2011-01-03 Kl: 12:00:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Första dagen på dagis efter långledigheten. Puh, mamman lider av separationsångest. Men det är ju så det är, och Melkersson var mer än glad över att träffa kompisarna igen. Idag ska jag ut och höra mig för lite mer angående min tatuering. Åh vad jag hoppas att jag hittar nått bra!

Söndag.

Publicerat: 2011-01-02 Kl: 19:53:03 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Idag passade jag och mannen på att unna oss lite kvalité tid tillsammans, så barnet fick leka hos sina farföräldrar medan vi lånade bilen och åkte iväg på lite rea samt handlade mat. Skönt att kunna gå runt i en butik utan dåligt samvete för M som inte alls tycker det är kul att kika på kläder hehe. 

Ungen hade det härligt under dagen och likaså vi. Nu är jag helt slut i kroppen och ska snart ta tag i veckans planer. Imorgon blir det gymmet, och därefter pyser jag och bokar tid för min tatuering :) Spännande!

Sista veckan innan skolan drar igång igen börjar ju även imorgon. Jag är redan stressad för att jag vill hinna utnyttja "ledigheten" till max. Hej och hå, hur ska detta gå!? 

Jag köpte en bok idag också förresten. Tycker den passar mig rätt bra:
Nu ska jag bli en lugn harmonisk kvinna också, haha!

Ha en toppenkväll allihop, nu ska gym-väskan packas.

Tacopaj alá LCHF

Publicerat: 2011-01-01 Kl: 19:01:50 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Receptet är beräknat på fyra portioner.
Ugn: 225 grader
Du behöver:

500 gram köttfärs
4 ägg
100gr Philadelphia ost
4 dl riven ost
1 liten burk creme fraiche
1 dl grädde
10 st coctailtomater
½-1 burk tacosås (kolla kolhydraterna!)
1 msk fiberhusk

Kryddor:

Paprika pulver
Chili pulver
Malen kummin
Cayenne peppar
1 pressad vitlöksklyfta
- Börja med att smöra en pajform. Vispa ihop äggen med philadelphia, 1dl riven ost, 1 msk fiberhusk och 0,5 dl grädde. Häll över i pajformen och grädda i ugnen 15-20 minuter. När den gräddats klart, låter du bottnen svalna av i cirka 5 minuter.

Medan den står i ugnen, alternativt svalnar, så steker du köttfärsen tillsammans med kryddorna.
När färsen är klar, brer du ut den över pajbotten.

Blanda sedan creme fraiche med 0,5 dl grädde, och häll över köttfärsen.
Halvera tomaterna och lägg ut dom över pajen, klicka över tacosåsen samt strö över det resterande av osten.
In i ugnen ca 20 min, klart!

Servera med någon god sallad, skitgott :)!

Kelgris.

Publicerat: 2011-01-01 Kl: 17:39:32 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer



Middag.

Publicerat: 2011-01-01 Kl: 17:02:26 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Här lagas det middag för fulla muggar. Taco paj alá LCHF står på matsedeln, det är första gången jag testar göra den, så jag kan ju återkomma med betyg, bild och recept ikväll i samma veva som "dröm listan". Om någon är intresserad :) ?

Vinterskor.

Publicerat: 2011-01-01 Kl: 15:31:54 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Förbannade vinterskor! Andra året i rad dojjorna går sönder i JANUARI. Det är fortfarande vinter! Man får trösta sig med att det i alla fall är mellandags rea :P

Ledtråd på min tatuering..

Publicerat: 2011-01-01 Kl: 13:43:59 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Bild lånad från Google.

Hennes vårkatalog.

Publicerat: 2011-01-01 Kl: 13:42:52 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Jesus, jag längtar så sjukt mycket till jag nått mitt slutliga viktmål! Beräknar än så länge att jag skall ha nått det till April, och då ska det shoppas kläder så det bara sjunger om det. Jag är helt kär i H&Ms vårkatalog, jag vill ha allt! En vacker dag, sen när målet är fixat. Då ska halva Hennes bli mitt haha. Åh åh åh, vad jag längtar!

Första dagen på det nya året.

Publicerat: 2011-01-01 Kl: 12:17:23 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Hör och häpna! Inatt sov vi oss igenom alla fyrverkerier, yes!
Så vi vaknade lagom utvilade hela högen här hemma. Skönt.

Idag är det nytt år och dags att fortsätta på de möjligheter och mål jag satte upp förra året.
Nyårslöften är inget för mig, istället planerar jag efter mina drömmar, mål och förändringar åren igenom, och detta är inget undantag. Förra året skrev jag en lista, en lista på saker jag vill ha, uppnå eller göra i mitt liv, utan tidsbegränsning. Bland annat att jag ska gå ner mina kilon som är kvar, lära mig åka longboard och flyga luftballong. Gör en sån lista du med! Med saker du vill ska hända i ditt liv, saker du vill spara pengar till eller bara göra. När man sedan får stryka över det man gjort på den listan så är det med stoltheten som man gör det. 

Snart kommer jag kunna stryka en punkt, armtatueringen, det känns superkul! Kan lägga ut min lista här inom kort, så kan ni få hänga med på vad jag gjort och när jag kan bocka av det :)! 

Sitter för tillfället och skriver ut lite papper till en kompis som vill börja med LCHF, tycker det är så kul att hjälpa andra förutsatt att tiden finns. Så snart åker pappren ner i brevlådan. 

Vad gör ni idag?

RSS 2.0