Tack snälla söta ni som förgyller min vardag!

Publicerat: 2010-11-30 Kl: 16:51:38 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer



Pallrade mig iväg på lektion vid 3 tiden, utan varken lust eller ork.
Nu är jag hemma igen och känner mig så glad (och död men det ignorerar vi nu)!
En supertrevlig tjej som går samma kurs som jag babblade med mig idag, och det visade sig att hon också har barn i Melkers ålder och att dom inte alls bor långt från oss.
Vi tog sällskap halva vägen hem, och det var verkligen jättekul att få träffa någon och prata om något annat än skolan.
Innan jag gick iväg på min lektion ringde en himla härlig vän till mig som fick mitt humör att lyftas en aning. Tänk vad ni gör människor! Samt kommentarerna som jag fått i min blogg trots deprimerande inlägg sista dagarna, vilken påverkan ni har på mig! Jag är så tacksam!
Kämpar jag mig igenom slutet nu, och kommer in på min utbildning i vår så kommer jag bli överlycklig! Genom min utbildning är jag nästan garanterad jobb eftersom det är inom ett mansdominerande yrke, och jag kommer vara grymt stolt över mig själv! Jag kommer kunna vara ännu mer förebild för Melker genom att jag kämpat för att komma dit jag vill och jag kommer växa något otroligt som person när jag genomfört min plan.
Tack ska ni ha, alla underbara där ute som lyfter upp människor i er omgivning!
Jag ska baskemej klara det här!

Ej obligatorisk läsning.

Publicerat: 2010-11-30 Kl: 13:26:45 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Precis som rubriken lyder så behöver inte den som inte vill läsa, läsa. 

Känner mig helt slut idag. Kan knappt svälja min egen saliv pga hals och öron-ontet. Var hos farbror doktorn igår men tji fick jag eftersom jag gurglat halsen hemma strax innan halsprovet. Orkar inte punga ut med 150:- till för att bli runtgeggad i halsen igen.
Mitt huvud är slut och jag har ingen ork. När träffade jag någon vän sist liksom? Det känns som att jag bara sitter här och pluggar och klagar på hela skiten. Jag är jätte tacksam över att jag har mitt plugg, men det tar så förbannat mycket av min tid tillsammans med min familj och Melker så det känns som att jag går i tusen delar.
Hårdare press känner man också när det handlar om en utbildning som jag obeskrivligt mycket vill komma in på till våren. Jag vill få andas, slippa stressen, bli frisk och träffa någon människa och bara få vara Madde ett tag.
Sista veckorna har Melker varit sjuk hela tiden, nu är det jag som är sjuk och skolan har svämmat över. Jag vill vara klar nu, få ett jobb och kunna njuta av mitt liv som jag lever just nu.

Måndag.

Publicerat: 2010-11-29 Kl: 06:40:36 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Seg uppdatering här. 
I helgen har jag legat totaldeckad. Måste ringa doktorn idag, jag är helt hundra på att jag har halsfluss och öroninflammation. Kul. Räcker det inte med att ungen ätit 2 penicillin kurer på 3 veckor? Slutspurten i skolan också, tusen projekt vid sidan av. Nu fan får det räcka!
Idag skulle vi ha hämtat ut de nya skenorna till Melker, men vi får se hur det blir med det beroende på när jag får en läkartid. Det känns som att alla planer jag har och haft bara raserar hela tiden. Det ska bli så förbaskat skönt när skolan är över för den här terminen!
Ber om ursäkt för tråkigt inlägg, men det är lite tufft just nu.
I will be back!

Deppressiv

Publicerat: 2010-11-26 Kl: 07:14:46 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Minst sagt må jag säga..
Jag har hur mycket jävla skolarbete som helst, ska ha tentat av en kurs senast på måndag och jag har tre teman kvar. Jag vill dö. Satt och skrev klart ett tema igår, och det blev 17 sidor, samt resulterade i ett psykbryt. TRE hela kvar som är lika stora, och dom tar sån satans tid! Jag kommer inte hinna bli klar, men jag måste fixa betyget, så enkelt är det. Annars får jag inte plugga nästa år. Fan fan fan! Jag slår vad om att mitt blodtryck inte är det mest hälsosamma just nu.
Igår somnade jag halv åtta för att jag var så knäckt. Skit sur på Seth var jag också utan anledning. Hatade världen liksom. Hur rolig känner man sig mot sin familj när man knappt ser dom för att man antingen är i skolan hela dagen eller sitter instängd i ett unket rum och pluggar tills man får huvudvärk och tårarna sprutar? Har jag sagt att kursen är tråkig också? Tråkigt som satan!
Jag hade hoppats på att vara på sista temat idag, men nej då. Nu kommer jag få sitta instängd HELA helgen också. Vad kul..
Och vet ni en till sak. Kommentarer uppmuntrar i en blogg, några kanske har missat det?
Jag är så jävla arg och frustrerad idag. Berättade jag att jag var sjuk också? Fet ont i halsen, ont i öronen och feber. JAA! Så jävla najs!!
Jag kommer dö av det här. Jag försummar min familj och mina vänner. Appråpå vänner! Underbara Amanda har fixat Bingo Rimérs bok, SIGNERAD till bara mig i julklapp! Hon är underbar! Och vad är jag? Jävla plugg gris! Kan inte skiten bara vara över nu?!

Fick ett mail av mormor, och jag skrattade ihjäl mig.

Publicerat: 2010-11-25 Kl: 10:00:18 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer





Alla finnar bär kniv!

- Sälvklat, va ska man annas pära på ? Inse att en hakelpössa para är klumpi och vilka roplem vår man inte, när man skall hämta ut pengar på panken. 

Alla finnar slåss jämt och ständigt!
- Vi låss inte jämt. Vi måste hinna pasta och supa också. 

Varför bastar alla finnar?
- Varför lösa på dussvatten, när man kan vettas port siten? 

Finnar svär hela tiden!

- I helvete heller! Perkele är ingen svortom, tet är ett raftuttryck. 

Varför bär alla finnar gummistövlar och träningsoverall?
- Man vet altri om te pörjar regna på spjuttävligen. 

Alla finnar är bra på backhoppning!
- Nej, para tom som inte är pra på hocki, ralli , vormel 1 eller längdsidor. 

Varför emigrerade finnar till Sverige, om det nu är så bra i Finland?
- Vi va tvungna att agera, så att vi inte skulle få ett u-land som kranne. Tessutom ville vi tela met oss av våra kunskaper om hocki, mopiltelefoner, tesign, arkitektur å nullning...

Finnar dricker bara Koskenkorva!

- Inte para, vi tricker även Finlandia, KOFF och Lapin Kulta .

Finnar kan inte blanda groggar!

- Jotå!

Vegetarian mix: 8 cl Koskenkorva, lägg i ett ärta, låt tra i vyra sekunter, ta port ärtan, rick!
White Christmas: 12 cl Koskenkorva och fem troppar tippex. 

Är bastu och sauna samma sak?
- Pastu är för venskar, nåt tär finnar pyter om.. Sauna är tär finnar pastar


Aj aj oj oj.

Publicerat: 2010-11-24 Kl: 06:48:38 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag har jag vaknat med fetaste halsontet och öronontet plus att min träningsvärk som fortfarande liknar känslan av att ha blivit överkörd av en traktor sitter kvar. En heldag i skolan väntar också såklart, och tidig lämning på dagis. Suck. Jag har inte tid att bli sjuk nu!

Överkörd av en traktor.

Publicerat: 2010-11-23 Kl: 07:05:31 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Vaknade klockan fem imorse av att korvas tydligen tyckte det var roligt att skrika efter mamma, men jag kunde inte röra mig i sängen. Känner mig helt överkörd idag efter träningen igår, jisses! Då har man fasiken tränat hehe. 
Är skit frustrerad över att stå still i vikten, och jag hoppas fasiken att det släpper snart! Idag blir det träning igen följt av hjärnpunkterande plugg. Känner mig som en zombie, eftersom det enda jag gör nu för tiden är att plugga. 
Det är skönt att det snart är över för den här gången, och jag måste verkligen fixa bra betyg nu så jag kommer in på min utbildning. Aah! Det är sjukligt nervöst när man väntar på någonting som man verkligen, verkligen vill!
Nu ska jag städa kattlådan i min mun, och klä på mig och korvas för att sedan gosas i soffan innan det blir dags för dagis.

Så typiskt min humor.

Publicerat: 2010-11-22 Kl: 10:21:03 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Hej hej och godmorgon för andra gången.
Ungen är lämnad på dagis, känslorna har vallat inför hans första luciatåg och jag har tränat core express nu på kvisten. Ska strax hoppa in i duschen för att sedan plugga, men först måste jag bara visa! Gick in på min lillasysters blogg och hittade denna video. Jag skrattar verkligen ihjäl mig, och det här är så Madelensk humor som det bara kan bli. Njut :) !

Måndag.

Publicerat: 2010-11-22 Kl: 08:03:30 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Lite halv påväg till dagis sådär på måndagsmorgon-kvisten.
Jobbigt när snoddas vart hemma i en vecka och sedan skall tillbaka till bakteriehärden dagis.
Sist han var sjuk och hade vart hemma länge, möttes han av alla tjejer på avdelningen som vart överlyckliga av att se honom haha. Liten tjejtjusare där! Vi får la se om det blir likadant idag :)

Mamman ska i alla fall försöka få lite plugg gjort idag, eftersom jag måste tenta av hela medicin kursen jag håller på med den här veckan. Det är inte så lite kvar kan jag ju säga. Väntar spänt också på att studievägledaren skall maila mig igen angående min sökta utbildning. Jag hoppas verkligen att jag kommer in! Det är verkligen min dröm, och kommer jag in så lovar jag att det skall firas storslaget! Jisses, blir lite kräknödig av nervositet när jag tänker på det. Hu!

Nu ska ytterkläderna på! 

Söndagspyssel.

Publicerat: 2010-11-21 Kl: 09:46:17 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer


Till Pippi Långstrumps glada stämma läste pappan och barnet böcker i vardagsrummet.

Pysslig i fingrarna som jag är ibland fick jag för mig att sy lite ris-påsar, ni vet såna som man hade i småskolan, som man la på händerna och övade balansen med? Fram med plocket, sedan var det bara att sätta igång.
Blev jättenöjd med resultatet, och gissa vilken liten pojkes ögon som åkte upp i huvudet när rispåsen hamnade på huvudet :)?



Glada lördan!

Publicerat: 2010-11-20 Kl: 17:43:40 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Kallskuret till middag med fetaost sallad. YUM!
Mätta och belåtna håller vi nu hus på olika håll i lägenheten.
Myskläder skall plockas fram och goskväll vankas framför tvn.

Vet ni? Snart har jag spräckt min "gå ner 20 kg" gräns! Imorgon är det invägning igen och jag måste ha klarat det! Jag är helt brutalt sugen på Ben & Jerrys och plockgodis men jag måste hålla ut. 
Snart är det jul och då ska jag kunna moffa knäck, bullar, kola och must.
Fy bubblan. Jag måste ha klarat det här nu!

Lördag.

Publicerat: 2010-11-20 Kl: 08:42:55 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Igår blev en väldigt rolig och spontan dag.

Satt inne och slösurfade på facebook när Ruby frågade om jag och Melkerman ville följa med och leka på Junibacken inne i stan. Såklart ville vi det, så kastade vi oss iväg. Dagen blev jättemysig, förutom att halva Stockholm tydligen också hade samma plan och brottades inne på lekplatserna :) Lek, promenad, sovande barn och lite shopping kryddade vi dagen med. Toppen mysigt :)
När vi väl slängde in hela familjens lurviga spiror innanför dörren hemma, började jag koka ihop lite middag. Hemmagjord kyckling tacos (Lchf såklart!) med min alldeles egna salsasås, det satt fint i kistan :)

När ungen slocknat, parkerade jag och pappan oss i soffan och moffade ostbricka till en skitrolig film.
Sedan sov vi gott.

Härligaste fredagen på länge! Idag stoppar vi ner korvas i vagnen och åker till något bibliotek och läser sagor.

Sen ikväll fortsätter mitt tråkiga pluggrace eftersom jag har så sjukt mycket hemtentor och arbeten att göra. Ber om ursäkt till alla läsare, vänner och bekanta för att uppdateringen inte skett så ofta sista veckan, och för att jag inte är så tillgänglig privat. Men jag kör på, den här veckan lär jag framkalla hjärnblödning i mitt huvud eftersom ALLT måste bli klart. Så efter det, kan jag nog bli lite roligare igen :)

Puss & Kräm and have a nice weekend!

Vet ni?

Publicerat: 2010-11-18 Kl: 12:02:24 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer


Det är endå ett gäng som kikar in varje dag, men jag nästan aldrig någon kommentar. 
Jätte.Kul.

Lycka!

Publicerat: 2010-11-16 Kl: 13:35:38 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Traskade glatt iväg till studievägledaren imorse för att planera studierna till våren och vilka ämnen jag skall peta in. 
Eftersom jag pysslat lite med det hemma och inte fått ihop det någe vidare bra pga schemakrockar så var jag väldigt skeptiskt till hur mötet skulle bli. 

Väl framme möttes jag av en vägg med diverse kataloger och utbildningar. Ögonen fastnade direkt på yrkesförberedande tavlan, där det satt massor av bygginriktningar! Gissa om jag blev överlycklig?!? 

1½ timme senare finns en färdig studieplan och ansökan till utbildning som plattsättare. Jag är så sjukt obeskrivligt lycklig så det spritter i hela kroppen. Nu måste jag bara hoppas för allt i världen att jag kommer in, åh snälla ni, håll en tumme eller två :)! 


Måndag.

Publicerat: 2010-11-15 Kl: 12:40:04 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Sitter och väntar på posten. 
Jag älskar att få post, vad det än är. 
Ljudet när luckan i dörren öppnas och dunsen från högen som landar på golvet. ÅH!

Jag vet, jag är sjuk.
När jag hör att den kommer springer jag till dörren och plogar min väg samtidigt som jag skriker "rööööör inteeeee, jag vill plocka uuuuupp!" Posten är helig för mig. Undra vad som kommer idag.

Jag kanske ska söka hjälp haha.

Lördag.

Publicerat: 2010-11-13 Kl: 08:58:35 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Inatt sov hela familjen, yey!

Idag återgår jag lite till the list som jag skulle gjort igår. 
Pappan leker med barnet och matar medicin, dom är så goa.

Vad gör ni helgen?

Inte min lilla killes dag idag.

Publicerat: 2010-11-12 Kl: 15:59:38 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Mm hosta var det ja.

Gick till dagis för att rådfråga fröken Lotta om huruvida hon tyckte jag skulle lämna Melker eller inte. Min magkänsla sa att han borde få vara hemma och så fick det bli. Ringde vårdcentralen innan vi lämnade dagis för att få en tid, vilket vi fick som var 1½ timme senare. Eftersom dagis ligger en bra bit hemifrån så skulle vi aldrig hinna hem för att sedan åka tillbaka till läkaren, så vi tog ett stopp på öppnis så ungen kunde få leka lite. Han hade jag trots allt "bara hosta"...

Tiden gick och det blev läge att dra sig, så vi packade ihop (under hela öppnis-vistelsen var han pigg) och gick. Handlade en banan som han fick smaska på också. Väl i väntrummet var läkaren 45 sen, och medan vi satt där och läste böcker och la pussel så började någon helt sjuk feber smyga sig på. 

När det var vår tur, hade han 39,5 i feber och var helt slut. Vart kom det ifrån liksom?! Hosta var det ju? Doktorn lyssnade länge på bröstkorgen och ryggen och konstaterade att han måste ha svullna luftrör eftersom han andades extremt tungt, pulsen var också rätt hög och ni som känner oss och följt oss förut vet ju att Melker har en hjärtsjukdom som påverkar pulsen. Sedan kikade han i öronen och kunde där konstatera kraftig öroninflammation. Hostan berodde också tydligen på virusinfektion.
Unge! Han hade inte alls visat tendens på att vara SÅ sjuk? Hosta och ingen feber har det ju bara varit. Men det var ju skönt att få veta hur det låg till, så jag packade ner min älskade i vagnen och vandrade till apoteket för att hämta ut penicillin, hostmedicin och luftrörsvidgande sen fick det även slinka ner ett paket alvedon också. 

sjukstuga blev det av dagen, nu är han lite piggare och eftersom febern gick ner efter alvedonen så har även pulsen äntligen lugnat sig lite. Peppar peppar ta i trä!

Så det gör vi. Det blev inget prov idag. 
Det blev massa mys istället, kramar och oboyflaskor. 

Så, vi hörs :)


Fredag.

Publicerat: 2010-11-12 Kl: 07:54:48 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Jisses vilken natt.

Ungen har vaknat och hostat/grinat en gång i timmen HELA natten. Det är klart det är jobbig, och såklart tycker jag synd om pyret men jag.är.så.trött!

Såklart fick han sova inne i vår säng, jättemysigt? Njae. Seth får alltid den mysiga biten när Melker sover i vår säng, jag däremot haha! Mig ska man sparka, slita i håret och sparka lite till på. Efter kvällen igår är jag verkligen inte utvilad, och idag har jag ännu mera prov att göra och en to-do lista som täcker ett helt A4. 

Bullen har ingen feber i alla fall och verkar pigg (okej just nu ligger han och sover igen) men det får bli dagis endå. Jättetaskig mamma kanske, men han mår ju fint förutom hostan så jag tänkte kasta mig förbi apoteket efter lämning och köpa någon receptfri hostmedicin om det nu finns. 

I helgen ska vi försöka ta oss iväg på lite småäventyr om hälsan tillåter familjen oss. 
Blir mer update senare idag om jag hinner. Som sagt, massor att göra!

Ha en skön fredag!

Räkmacka utan macka.

Publicerat: 2010-11-11 Kl: 20:58:51 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


God kväll gott folk,

Äntligen hemma efter att ha varit nära på att somna med naturprovet i nyllet. 
Är helt fruktansvärt trött! Har saknat min bebisboll idag också som sjuttsingen! Jobbigt att bara få snusa lite på hans hår medan han sover men imorgon då jäklar ska morsan flyga in i hans rum och sjunga godmorgon sånger.

Har moffat i mig en räkmacka utan macka och hinkat en stor kopp kvällsro-te så nu är jag minst sagt redo för sängen och det skrynkliga lakanet.

Apropå skrynkligt lakan, är det bara jag som alltid vaknar med fetaste korven av lakan under mig varje morgon? Sethssons sida är helt rak och fin medan lakanet på min sida i princip inte existerar. 
Jag ska fota imorrn när jag vaknar och visa! Ja det ska jag, för nu ska jag gå och omedvetet skrynkla det :)

Natti!

Torsdag.

Publicerat: 2010-11-11 Kl: 07:18:41 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Fasiken vad dagarna rasar iväg!
Är översköljd med arbeten och hemtentor från skolan, och tiden räcker liksom inte riktigt till. Hur gör man?
Idag har jag skola från klockan ett till sent ikväll då jag har inbokat restprov och skit, jobbelijobbigt.

Melkersson har börjat hosta som en slemmig ödla, tycker så synd om ungen som hela tiden är sjuk. Var lite tveksam på om han hade feber när jag tog upp honom, men nu känns det inte så. Han får gå på dagis endå, och är det så att fröknarna tycker han blir varm under dagen så får dom ringa. Har dock missat mycket i skolan sista tiden, och jag har verkligen inte råd att förlora mer tid just nu. Gah!

Så kan det vara och så är det :)

Funderar på om jag skall hinna med lite träning efter lämningen på dagis idag innan det blir skola, men vi får la se!

Hakuna matata, det är ord som är bra.

Publicerat: 2010-11-10 Kl: 18:37:58 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Jesus vilken dag!

Tydligen var det inte tillräckligt med "lämna barnet tidigt på dagis ångesten" utan världen hade verkligen bestämt sig för att jävlas lite extra med mig idag.

Jag har 30 minuters promenad från dörr till dörr hemifrån till dagis, 30 minuter som brukar vara rätt sköna om...det inte är 10cm blötsnö och vallar ungefär HELA vägen till dagis. Kan ju också lägga till att det nästan bara är uppförsbackar också. Självklart hade jag glömt att spraya mina vinterpjuck med sån där vattentät-grejja också, så skor,strumpor och fötter var såklart genomblöta efter bara fem minuter. Svetten lackade under dunjackan och mössan så jag nästan bröt ihop nyduschad som jag var. Huvudvärken började smyga sig på och väl framme på dagis pussade jag min älskade gosse hej då och började vandra mot stationen..

Sprang in lite småstressad på ica för att köpa nya strumpor och plastpåsar att sätta på fötterna för att jag inte skulle börja mögla under dagen i skolan. Handla och betala sedan sprang jag till bussen samtidigt som jag smsade iväg en sms biljett (eftersom vi är för fattiga just nu för att jag skall kunna äga ett busskort). Väl på bussen andades jag ut och försökte lugna ner mig med tanken det kan bara bli bättre, bussen började åka. Seg som jag är så fattade efter en bra stund att jag satt på fel jäkla buss som nu var påväg ut i sigtuna! Det var bara hoppa av, kasta sig på en annan buss tillbaka till stationen och hoppa på rätt. 

När jag väl kom fram till skolan, låste jag in mig på toaletten för att börja byta strumpor. När jag sliter av mig jackan ser jag att hela min tröja dryper av svett, och jag som typ aldrig har lökringar hade (såklart!) typ halva tröjan full och givetvis så luktade jag ju inte bättre än en gammal tjock gubbe i nätlinne som ligger och steker i solen. Faan-ta! Drar av mig mössan och finner mitt hår perfekt slickat mot mitt runda huvud, och börjar då seriöst överväga att sjukanmäla mig och gå hem igen. Men jag ruffsade till frippan, knölade på mig 6 liters påsarna på mina plankor till fötter och kutade allt jag kunde till lektionen som precis hade hunnit börja. 

Jag var död. Men jag tog mig igenom hela dagen! Sen att ingen ville sitta i närheten av mig är en annan grej haha. Fy bövelen! Men såklart så jämnade skiten ut sig när jag kom fram till dagis efter min långa skoldag och fick en riktigt blöt kindpuss med tunga och allt av min älskade unge. 

Vad passar inte bättre än att summera dagen med ett Hakuna matata. 

Hakuna matata, det är ord som är bra. Hakuna matata, göör att man blir glaaaad! Inga bekymmer, man är lycklig var dag, det är en härlig frid, filosofiii, hakuna matata!

Svar på kommentar.

Publicerat: 2010-11-10 Kl: 16:47:52 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Emma om Psst!:
Undrar om dina bristningar är borta nu?o hur magen är , är den dallrig vet många som fått de efter dom fött ;/ är i vecka 39 och fått på magen , midjan som du.. även på lår o rumpa:(fan

Svar: Hej Emma!
Nix pix mina bristningar är inte borta även fast det gått 1½ år sedan jag fick Melker. Det är så olika med huruvida man får eller inte får bristningar och hur magen blir efter en förlossning och graviditet. Mina bristningar har dock bleknat ordentligt och kommer troligtvis fortsätta att göra det, med jag är inte speciellt bekymrad över dom heller eftersom jag fick och har nått mycket mer betydelsefullt :)

Magen blev efter förlossningen väldigt hängig till en början, men det har dragit sig tillbaka för ett bra tag sen. Sen var jag ju redan innan jag blev gravid lite tjockis så jag vet inte heller hur mycket det påverkade efteråt. Men eftersom jag nu gått ner snart 20 kg sedan januari så kanske det också har varit en bidragande effekt, eftersom jag gick upp mycket Melkers första år. Oroa dig inte över bristningarna, du kommer ha annat att tänka på sen :) Lycka till med allt!


Onsdag, värsta dagen av dom alla.

Publicerat: 2010-11-10 Kl: 06:00:26 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Inte bokstavligen, men onsdagsmornar är jobbigast av alla dagar i veckan när det gäller lämning på dagis. Tycker inte inte inte om att lämna min lilla älskling så tidigt som halv åtta bara för att jag själv har heldag i skolan. Just nu sover han, annars skulle jag nog inte sitta här och skriva, utan snarare ligga som en mammakorv i soffan och snusa honom i nacken. 

Religion, Filosofi och Psykologi står på dagens schema. Helt okej endå, men mycket tänka. Haha men ska man bli smart så ska man ju. 


Samtal till studievägledaren.

Publicerat: 2010-11-09 Kl: 16:44:07 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Angående min csn fråga så tog jag mig i kragen och ringde studievägledaren på komvux.
Telefonsvararen gick igång, och jag öppnar käften och pratar direkt ur mitt förvirrade huvud efter pipet.

"Hej det här är Madeleine, Melkers mamma, jag ringer angående...(inser vad jag nyss sagt) åh nej förlåt det här är bara mamma, jag ringer för att jag har en liten fundering angående min ansökan..."

Hahaha jag dör av pinsamhetskänslor kan jag lova. Slängde på luren såfort jag insett mitt andra misstag under meddelandet. Hoppas inte hon har nummerpresentatör!

Tisdag.

Publicerat: 2010-11-09 Kl: 14:04:31 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Hallelulja baby, det snöar! (Undra hur många bloggare som skrivit just det idag haha.

Imorse lämnade jag min godisbit på dagis, där han blev bemött med massor av pussar och kramar från alla flickor på avdelningen. Haha det var så himla gulligt att se, när jag sedan skulle vinka hejdå, tog en av töserna Melker i handen och gick till dörren för att ropa hejdå till mig och vinka. Det är ju så man blir helt varm i hjärtat!

Sen har jag spenderat dagen med att handla på willys, lyssna igenom alla våra låtlistor på spotify samtidigt som jag har pluggat, bakat lchf-lunch-muffins, och lagat lunch. Nu sista timmen har jag ägnat mitt fulla huvud med att försöka få ihop kurser till min komvuxansökning till våren men det går inte riktigt ihop i mitt huvud. 

Jag ska alltså läsa 400poäng sammanlagt under en hel termin i vår, 400 poäng motsvarar heltid från csn. MEN! Två av kurserna startar inte förens 13e mars, så från januari till mars läser jag bara 300 poäng och dom sista 100 läser jag mars-maj. Kan jag endå söka csn på heltid för hela terminen alltså januari-maj? Någon som vet? Skulle vara tacksam för lite hjälp:)

Om cirkus 50 minuter ska jag ut i snöstormen och knata till skolan för att skriva prov. Hu! Jag hatar provveckor, på torsdag är det också prov, även på fredag. Suck. Urk. Bah! 

Basen till lchfmuffinsarna, simplare kan det inte bli! Ägg och grädde, yum yum!

Ikväll när mannen och barnet kommit hem och barnet lagt sig för natten skall jag och snubbis testa yoga haha. Det kommer bli ett riktigt äventyr, men vi har länge snackat om att göra något tillsammans och har man barn så är det ju inte så lätt att ta sig iväg båda två. Därför blev det en yoga dvd, kan utvärdera för er sen hur den var :)






Måndag.

Publicerat: 2010-11-08 Kl: 08:18:17 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Ny vecka igen, med ännu mer och göra, och förhoppningsvis nya möjligheter :)

Idag är Melker ledig från dagis eftersom vi har tid för att gjuta nya skenor. Så alldeles strax ska jag packa ihop oss och åka iväg till Solna. 

Igår spenderade vi dagen tillsammans med Amanda och Julia, myspys! Det är sjukt hur fort tiden går, för varje gång vi träffar dom har sötbebisen växt till sig. Det påminner om hur stor Melker har blivit, jisses, min korv fyller snart 2 !

Nej om man skulle packa ihop allt nu. Ha en toppen dag :)!
Bjuder på lite nappbus och dubbelhakor från tågresan i lördags :)

Lite småpyssel som snart dimper ner i en väns brevlåda.

Publicerat: 2010-11-07 Kl: 18:08:54 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer



Zombie söndag.

Publicerat: 2010-11-07 Kl: 07:40:45 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Det var en mycket trevlig kväll igår, alla kom vi hem, hela och mätta.
Melkersson somnade såklart i bilen och fortsatte sova, trots att Seth och jag verkligen fick böka för att få av sömntutan overallen och alla ytterkläder. Fotade såklart en hel del också, men det laddar jag nog upp först ikväll eftersom det redan är full rulle här hemma hos familjen Nordström.

Pappan ska iväg och cykla lite bmx med sina killar, jag och Melker ska lattja med Amanda och Julia så ja, morgonkvisten blir en plocka undan och diska kvist :)

Hoppas ni alla får en fin söndag så hörs vi lite senare!



Melker och Morfar.

Publicerat: 2010-11-06 Kl: 11:53:41 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer



Lördag.

Publicerat: 2010-11-06 Kl: 09:18:03 | I kategori: Allmänt | 4 kommentarer


Hallå i stugan.

Här puttrar det kaffe för muggar, och solen skiner in genom alla fönster i hela lägenheten nu, mys! Idag har herren i huset (Melker såklart) vaknat på en liten sned sida, tror han längtar lite till dagis. Länge länge stod han och strök i hallen och pekade på dörren innan han drog fram mina gympadojjor och bröt ihop när han insåg att ytterdörren var låst. Lilla vän, vilken tur att vi alldeles strax är på väg ut. 

Skulle vara kul om någon ville lämna en kommentar by the way, det var endå rätt många som besökte igår eftersom min statistik sköt i höjden. Vilka är ni som har hittat hit :)?

Ikväll blir det middag och svärföräldrarna, såklart hänger kameran med så får ni se bilder sen. 
Här kommer lite från filurandet i hallen imorse. 
Enjoy :)!

Vilken härlig dag!

Publicerat: 2010-11-05 Kl: 14:24:27 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Begav mig efter lämningen på dagis imorse mot Sollentuna Centrum för att strosa runt och bara för en gångs skull få njuta av att vara ledig,ensam. Prova kläder, känna, klämma och drömma om vad man skulle köpa om man satt på en miljon eller två är ju inte helt fel.
Blev efter en stund attackerad av en "Can i see your nails please?" människa som slet åt sig min hand, tog bort mitt nagellack och började fila & polera. Medan han donade och gjorde mina naglar och hand vacker försökte jag planera min flyktplan och ursäkt till att inte köpa skiten, vad kunde det kostat liksom? Poff sa min dröm-miljon i huvudet. Ha! Efter mina desperata försök att förklara att jag inte har råd började han köra med smör stilen istället. Tydligen har jag sveriges vackraste leende, jag är nog världens bästa mamma till min son och "micket vacker kvinnah". Gud! Han insisterade på att göra min andra hand också, why not liksom? Efter att ha blivit fixad och blivit överöst med komplimanger traskade jag glatt därifrån haha. Ego-boost och gratis nagelfix satt rätt fint!
Inhandlade årets första julklappar också innan jag begav mig vidare på en härlig promenad till Stinsen för att käka lunch.
Dagen har med andra ord vart toppen och jag hoppas den fortsätter minst lika bra. 
Handlade lite på panduro också när jag endå var i krokarna till butiken, så ikväll kanske det blir lite armbandspyssel och presentpyssel till en ovetandes vän :) 

Nu måste jag kasta mig handlöst ut i hallen och kuta till dagis så inte ungen längtar ihjäl sig. 
Har ju saknat saknat saknat idag.
Det är trots allt inte kul att vara ledig och barnfri endå. 




Det är inte lätt när det är svårt.

Publicerat: 2010-11-05 Kl: 06:58:44 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Jag kan snickra, borra, spackla, måla, slipa, jag vet hur man gör mycket händigt samt baka, föda barn,laga mat, städa, skruva om skenor, ge kluriga barnet sin hjärtmedicin etc. Men jag kan inte få upp luckan i skrivaren där färgpatronerna sitter?!


Hostan bubblar i halsen.

Publicerat: 2010-11-05 Kl: 06:28:15 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


God morgon fredag!

Barnet sitter i soffan ny duschad, påklädd och kikar på drömmarnas trädgård. 
Vakna fem perioderna är inte så poppis hos mamman och pappan här i huset, klockan är nu strax efter sex och vi har redan ätit frukost, stökat av bordet, duschat och klätt på (barnet i alla fall).

Om inte allt för länge blir det dagis för lilleman och lite fredags shopping för mamman. Ska jaga lite nödvändigheter i något centrum, bland annat en cykelpump till röda faran som står helt ur-blåst på balkongen.

Dagen innan helg, imorgon blir det middag hos svärföräldrarna och på söndag leker jag och mannen på olika håll, fast korven följer med mig :)

Nu kanske jag ska lyfta på häcken också. Ha en toppen fredag gott folk!

När morsan får egentid.

Publicerat: 2010-11-04 Kl: 15:21:27 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Med otvättat spretigt hår, svettig tjockiskropp, fula underkläder, tånaglar med slitet silvrigt nagellack och ansiktsmask i fejjan ylar jag fruktansvärt till Halo med Beoyoncé i väntan på att badkaret ska fyllas. Nu fattas bara lite skaka-rumpa dans. Stackars Seth, tur att han inte är hemma haha!

Välkommen till min nya blogg!

Publicerat: 2010-11-04 Kl: 15:20:02 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer



RSS 2.0