Helt sjukt, sjuk.

Publicerat: 2011-04-29 Kl: 15:36:33 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Jag låter bloggen ligga några dagar.
Var hos läkaren igår, och jag har lunginflammation, öroninflammation OCH halsfluss. Inte konstigt att jag mått så dåligt.. Febertoppade igår med nästan 41 grader, låg och yrande, grinade och svettades floder. Har fått stark hostmedicin och smärstillande baserade på mycket morfin, så jag har legat halvt medvetslös under gårdagen. 

Pappa S är här och tar han om ungen, jag ligger mest på soffan, svettas, känner mig hög (väldigt obehagligt, och inte alls kul på något vis), mår illa och sover. 

Så, jag känner mig nästintill döende, och nu började det kännas som att jag ska trilla av stolen och svimma snart. Så vi hörs mina vänner.. :)

Natten from hell.

Publicerat: 2011-04-28 Kl: 09:16:08 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Idag blir det nog inte så mycket mer bloggning än såhär. 
Gick och la mig igår med lock för örat och lite småont, pillade i mig alvedon och kröp ner under täcket. 
Vaknade runt 23-tiden av att smärtan eskalerat och örat började "sprängas". Hade så fuktansvärt ont, samtidigt som jag var så sjukt trött. Övervägde att fara in akut när klockan närmade sig 3-4 inatt, men härdade, värmde riskudden, åt mer piller och tillslut deckade jag nog av smärtan och sov i en timme. Så, på hela natten har jag sovit i en timme..Har fortfarande brutal smärta i hela höger öra, som strålar ner i nacken, halsen och upp i huvudet. Kan knappt röra mig, och har nog grinat bort hela natten och halva morgonen. Läkartid klockan 11! Pappa S kom redan innan 7 imorse för att underhålla lilleman under dagen och snällaste N hämtar upp mig och kör ner mig till vårdis. 

Jag mår liksom inte så bra idag :(

Madeleine von kaffemissbrukare.

Publicerat: 2011-04-27 Kl: 05:36:17 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Nämen, god morgon!

Kom i säng kring 12 inatt, satt med en hel hög plugg och försökte beta & sålla i det som bör vara klart snarast. Runt ett-tiden inatt började ungen drömma vilt, vifta och grina så sömnen fram till klockan fem nu på morgonkvisten har inte varit den bästa. Men med en, två, kanske tre koppar kaffe okej kanske fyra (nej gud, aldrig fyra!) så orkar man nästan vad som helst.

Igårkväll var mormorn här och barnvaknade medan jag satt och häckade på min kvällskurs. Hon är bra snäll den där mormorn. 

Strax skall jag göra mitt svanhopp in i duschen, man får passa på när ungen sitter som klistrad framför Fem myror är fler än fyra elefanter. Morgon standard, nä men ni? Ha en toppendag! Ska försöka komma ihåg att få med mig röda faran också från dagis när korvis är lämnad. Cykeln alltså. 

Puss & Kram :)!


Mormorn och Melkern från förra veckan.



Jag slutar aldrig att imponeras av mitt barn.

Publicerat: 2011-04-26 Kl: 12:09:46 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Vad häftigt det är att se hur sitt barn utvecklas inom så många olika områden! Melker har under en period "exploderat" i sitt sätt att leka, och är nu väldigt noggrann med att berätta att djuren eller dockorna äter, sover, kissar och så vidare. Imorse beundrade jag min sons koncentrerade lek med ett leende på läpparna. Tänk vad tiden går fort, min "lilla" tvååring besitter mer kunskap än vad jag kunnat ana. Jag citerar till bilderna:


"Klappa bää"


"Gisen äta mat, nam nam nam"


"Puss bää, häten"



"Äta mat, majs, nam nam nam"



"Pippin äta, mmm!"

Tillbaka till verkligheten, Tisdag.

Publicerat: 2011-04-26 Kl: 09:30:45 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Men god morgon gott folk!

Jag har helt och hållet måndag i huvudet idag, och jag misstänker att jag inte är ensam om den saken? Vad snurrigt det blir när det är "vardagsledigt". Nu är jag nyss hemkommen från dagislämning och lite mathandling. Idag snöar jag in mig i mitt plugg igen, och skall försöka se till att vara riktigt effektiv.

Idag känner jag mig riktigt inspirerad! Det känns som att energin minst sagt flödar. Det är så härligt såhär på morgonkvisten, när man bryggt sin kopp kaffe, startat upp en ny spellista på Spotify, loggar in på bloglovin och klickar runt bland de stora favvo-bloggarna. Måste faktiskt tipsa er om mina favvo-två..om ni inte redan läser dem:

http://apans.se/
http://ladydahmer.se/

Massor med energi minst sagt, smarta, kloka, männskliga människor som bloggar helt fantastiskt! Kolla in!

Nä, om man skulle sätta lite fart då..Men först tänkte jag slänga in en bild på en liten kompis som flyttar in hos mig, Melker och Odd nästa vecka när han är redo att lämna sin mammis. Säg hej till: FJORD!


Påskdagen.

Publicerat: 2011-04-24 Kl: 07:43:12 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Vilken fin dag vi hade igår! Melker var hos pappa S på kalas medan jag som sagt var hos min familj över dagen. Mamma planerade picnic, Micke handlade baletten och sedan traskade vi tillsammans med mina syskon ut på kärleksudden och moffade i oss massa gott! Vi spelade fotboll, fotade en massa, solade och skrattade. Dagen resulterade i alla fall i en brutal solbränna på mig, viting som jag är haha. Här kommer lite bilder:
Efter utflykten traskade vi hem igen, jag och Micke diskuterade lite cykel och sedan blev jag upphämtad av världens goaste lilla unge och pappa S. Väl hemma, blev det bara ett snabbt blöjbyte och lite hinkning av vatten innan vi begav oss ut igen så Melker och världens sötaste lilla Nova fick leka.
Därefter blev det bad för hela slanten och sedan nattning. Idag åker lilleman och jag iväg till min älskade vän Amanda och hennes lilla Julia & leker, och än så länge ser vädret ut att vara på vår sida :) 
Hoppas det håller i sig!

Ha en fin dag allihopa, och vist känns det väl härligt med ytterliggare en ledig dag till imorgon :)??



Lördag.

Publicerat: 2011-04-23 Kl: 07:15:51 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Ännu en solig dag! Vad härligt :)

Dagen igår gick rätt fort, pappa S hämtade mig och trollis, åkte en sväng till Sollentuna Centrum, och sedan till Stinsen så jag fick shoppa och storhandla lite själv medan far och son lekte i en lekpark. Sedan blev vi hemskjutsade och sa hej då. Efter att ha packat upp all handling, tog vi på oss skorna igen och gick ut. Traskade ner till Willys, mötte upp N och C, sedan handlade vi det sista jag missat. Därefter blev det utelek och glassätning en stund innan vi återigen tog bussen hem. Middag, nattning av finaste ungen och sedan blev det soffhäng framför en bra film med N. En mysig dag med andra ord!

Idag, kommer snart pappa S och hämtar ungen, eftersom det är hans helg att ha Melkers kalas på. Så medan de kalasar för full hals idag och moffar tårta, så åker jag till min lilla familj och mekar cykel och letar upp mammas gamla vinylspelare. Kan ju vara en fördel att kunna lyssna på alla skivor som vi har :)

Hoppas ni får en fin dag allihop!


Ny kaffebryggare.

Publicerat: 2011-04-22 Kl: 17:34:08 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Ödets ironi.. Stod och diskade kaffebryggaren och filurade på om det snart kanske är dax att köpa en ny. Just då kommer ungen och vrålar bakom ryggen på mig (under intensiv monsterlek) så jag fipplar till nåt med bryggaren så nåt lock flyger av, en fjäder hit, en skruv dit och glaskannan krossas... Idag kanske det var dags att köpa en ny :P

En lång jäkla fredag.

Publicerat: 2011-04-22 Kl: 07:45:45 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Vad jag minns, så tyckte jag alltid att långfredagen kändes så ootroligt långt. Jag minns inte varför, men lång som attan var den. Kanske någonting som man inbillade sig för att dagen heter just långfredag, vad vet jag?

Jag ska erkänna en sak, jag har ingen koll alls på påskdagarna. Vilken dag är det ungarna går påskkärring? Vilken dag får man leta påskägg? Vilken dag är den berömda "äta påskbord" dagen? Noll koll i den här hjärnan! Jag vet så mycket som att jag hämtade min lilla påskgubbe på dagis i onsdags och att han fått moffa rätt mycket glass på sista tiden. Ett tomt påskägg ligger i skåpet här hemma, som skall fyllas med russin, torkade banander och lite choklad på lördag. Lördag, just för att det är lördag inte någon påskdag. Vad man håller på :) Dagar hit och dagar dit :)

Idag kommer pappa S hit igen och hämtar upp oss för en storhandling. Ikväll blir det eventuellt filmkväll med N, och förhoppningsvis blir det inte allt för sent så jag kan slockna i god tid eftersom ungens kalas nr 2 är imorgon för släkten på sin pappas sida. Så då åker jag och lämnar av korvas, och sedan beger jag mig till min familj och mekar cykel med min plastispappa. 

Jag hoppas ni får en fin dag allihop :) Och glad påsk igen! (Vilken dag är det man säger det då? Eller säger man det varje dag bara för att alla dagar är påskdagar?)


Min påskgubbe, med något utkletad målning :)


Tisdag eftermiddag.

Publicerat: 2011-04-21 Kl: 05:51:27 | I kategori: Allmänt | 4 kommentarer


Vad fina ni är som kommenterat med så stöttande ord!
Dagen fick över förväntan helt strålande. Dock så var röntgen precis lika hjärtskärande som jag beskrev den, om inte till och med snäppet värre. Sist vi röntgade, skrek, grinade och vrålade lillskrutt för full hals. Den här gången låg han och tittade på mig med förkrossad blick och grät tysta tårar utan att säga ett ljud. Det skar ordentligt i hjärtat, och när de sedan tagit klart bilderna och mitt lilla troll fick komma upp i famnen, då kom den högljudda gråten. Mammas duktiga kille!
Efter röntgen gick vi ner till ortopedmottagningen där vi fick vänta över en timme på att få träffa läkaren. Som tur är har de ett rätt så trevligt väntrum där, så vi lekte i fullt ös.


Sen blev det tillsist vår tur. I samma veva som de tar höft-biten, så kör de även kontroll av fötterna. Fötterna var över förväntan, då målet skulle ligga på 90 graders vinkel när man böjer foten uppåt, Melkers båda fötter låg 30-40 grader mer än 90. Så jäkla skönt att höra! För skulle de av någon anledning vilja dra sig tillbaka så finns det god marginal innan man måste åtgärda. Dock är ju detta givetvis ingenting vi riskerar då den dagliga stretchingen och nattliga skenanvändningen fortfarande utövas varje dygn. 

Och sist men inte minst!! HÖFTERNA ÄR HELT FÄRDIGUTVECKLADE!! Röntgenplåtarna visade att höftkulorna nu ligger stabilt och att allt är helt moget! Målet som ortopederna ville nå, är nu uppnått! Ingen mer höftröntgen, ever!! Jag började grina av lycka och kunde inte tacka ortopedläkaren nog. Detta hemska moment är över! 

Gissa hur vi firade?!

Såklart så fick min finaste, duktigaste Melker en bronto-glass som han valde helt själv! Jag svävade ut från mottagningen på en jäkla massa moln. Vilken frihetskänsla! Efter de goda beskeden fick vi en lapp och informationen om att vi skulle gå vidare till medicinskfotografering vid stora huvudentrén för att fotografera hur Melker belastar sina fossingar. Så vi knallade dit. Pappa S fick agera.

Trollungen fick stå på en kub av glas, som invändigt hade en spegel. Studion var kokande varm, men det gjorde inte så mycket eftersom vi var där så kort tid. M var superduktig och ändrade ställningen på fötterna precis så som fotografen ville. Sedan när det blixtrat till några gånger så var journalbilderna klara!

Det var en lättad mamma som gick tillbaka till bilen, ungen satt i pappa S famn och efter en lång känslosam dag, rullade bilen återigen norrut mot den lilla småstaden, längst bort på pendelstågslinjen..

Tisdag, ångestmoment.

Publicerat: 2011-04-19 Kl: 07:24:58 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer


Idag har vi tid för ett av de jobbigaste sjukhusbesöken som jag vet. Ni som följt oss länge, vet ju att Melker föddes med klumpfot och hjärtfel, men även underutvecklade höfter. Detta är ingenting som behandlas, utan mer något som läkarna vill följa upp för att se om det utvecklas som det ska. Idag ska vi in på röntgen av höfterna, och hela det momentet är så fruktansvärt jobbigt. 

1. Melker är skiträdd för röntgenmaskinen.
2. Sköterskorna just där är inte så himla pedagogiska, utan man får verkligen överprestera som förälder.
3. Ungen skall ligga på en brits med naken underkropp, och hållas fast med raka ben av en sköterska så bilden skall bli bra. Sedan ändrar de ställning så benen liksom böjt utåt.
4. Vem vill bli fasthållen och ligga naken nedanför någonting man är skiträdd för?!

Ni kanske förstår.. Det känns så jäkla hemskt så det bara sjunger om det. Liten gubbe kommer garanterat att överösas med pussar, kramar och kärlek efteråt. Sen ska han tamejsjutton få välja vilken glass han vill när vi är klara. Han ska baske mig få två till och med om han vill!

Så. Håll en tumme för oss idag så är ni goa :)


Måndag.

Publicerat: 2011-04-18 Kl: 09:52:07 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Då var vi igång, vad härligt :)!

Det är många som undrar hur vi har det och hur allt har gått efter separationen, och tack det har gått fint!
Som alltid, så är plötsliga uppbrott fruktansvärt jobbiga, så av hänsyn till Melker pappa S, så vill jag inte gå in på djupet i den här frågan. Det var såklart brutalt jobbigt att ställa sig upp på fötter som ensamstående förälder och plötsligt bära hela ansvaret själv, men med all hjälp och stöttande ord från släkt, vänner och bekanta så har det funkat väldigt bra. Idag är jag och pappa S, endå bra vänner, trots allt som hänt. Vi har god kontakt, och träffas regelbundet för att far & son skall kunna fortsätta med en bra kontakt. Jag trivs att bo själv med min lilla korvis och vår ulltuss Odd! Livet kan bara bli bättre, för djupare än så här kan man förhoppningsvis inte sjunka. Detta kommer hädanefter inte vara något jag kommer prata mer om, då jag fortfarande vill värna om vårt privatliv som familj. Men tack till alla er som bryr er och visar att ni finns här för oss, det betyder otroligt mycket :)!

Idag fyller korvas TVÅ hela år! Jisses vad tiden rasar iväg. Igår hade vi mysigt kalas, moffade kakor & bullar för hela slanten. Paket öppnades och trevliga gäster kom och fikade :) Idag var det egentligen tänkt att han skulle vara ledig, men pga att mamman har natinellt prov i Sv B så fick han endå glatt traska iväg till förskolan. Ikväll blir det mer paket, god mat och säkert mer tårta då S kommer och firar lite. 

Nu måste jag fortsätta förbereda mig för mitt föredrag jag skall hålla på det nationella om 40 minuter. Nervös? OH JA! Får försöka se framåt, och tänka på den goda lunchen jag och N ska smaska på i solen efteråt istället. 

Ha en fin dag allihopa!


Min fina lilla tvååring!

Plötsligt händer det..

Publicerat: 2011-04-12 Kl: 13:09:08 | I kategori: Allmänt | 7 kommentarer


..då man drabbas av en enorm lust att skriva! 
Jag har ställt mig upp igen, på båda fötterna, och hittat en väg jag vill gå i mitt liv.
Trots det som hänt, har jag, ensam och med hjälp av underbara människor i min omgivning förstått att det nu bara kan bli bättre. Jag och Melker är starkast ensamma, och det är såhär det kommer bli. 

Jag tror att jag har hittat min väg att vandra tillsammans med min underbara son. 
Han och jag tillsammans, min familj, jag och Melker. 

Jag är fan så jäkla bra! Jag är för bra för att ge upp skrivandet och mina drömmar.

Vet ni? Jag kommer tillbaka! Ska bara fixa ihop en ny design. 

Musik. Vänner. Vår. 

Jag känner mig inte ensam. Har jag klarat de första veckorna efter en sån här händelse så borde jag fasiken klara mer. Peppad till tusen!



RSS 2.0