Lördag.

Publicerat: 2011-09-24 Kl: 11:57:04 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Gud vad dagarna rusar. Jag är bronto-förkyld! Igen.

 

Igår var jag med Amanda, Jonni & Elisabeth på Josh Groban konserten i globen, guding vad bra det var!

Innan konserten käkade vi på en resturang inne på Medis, och skrattade som aldrig förr. Tusen tack för en underbar kväll och eftermiddag!

 

Idag ligger jag och dör lite hemma framför tvn tillsammans med en Ben & Jerrys. I eftermiddag / ikväll sticker jag eventuellt ut på söder, och lirar lite biljard med några klasspolare. Ska bli riktigt kul, hoppas bara att jag mår lite bättre då :)

 

Nej om man skulle ta och hoppa in i duschen, eller kanske ta ett bad? 
Hoppas ni får en fin lördag :)


Torsdag.

Publicerat: 2011-09-22 Kl: 06:52:57 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


God morgon gott folk!
Idag låter jag ungen stanna hemma från dagis, för att följa med mig istället. I eftermiddag åker han till sin pappa, som han skall stanna hos till på söndag så jag tar tillfället i akt att njuta av lite kvalitetstid tillsammans. Om cirkus två timmar så sätter vi oss på pendeln och åker ut till min skola för att möta upp lite kompisar att käka lunch med på MAX. Ungen är i extas eftersom jag berättat att vi ska åka och äta pommes. En av tjejerna i min klass ska också ta med sin dotter som är nästan jämngammal med Melker, så det lär säkert bli toppen kul :)
Hoppas ni får en fin dag allihopa! Kramar.

Hej och hå, så här ska det gå!

Publicerat: 2011-09-21 Kl: 09:43:26 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Nu jävlar går det undan!

För att inte sjunka ner djupare så har jag som sagt gjort upp scheman på mina dagar. Scheman med jobbsök, träning och hemmasysslor inräknade. Fan vad det känns bra! Nu på morgonkvisten har jag fått ihop sex ansökningar som jag skall gå upp och posta efter att ha kört ett hårt träningspass och käkat lunch. Det går om man bara ger sig fan på det! I eftermiddag tänkte jag läsa lite beteendevetenskap. Tänk vilka chanser jag har att utveckla mig själv nu!

 

Nej, nu ska det bytas om till träningskläder.


Andra dagen på resten av mitt liv.

Publicerat: 2011-09-21 Kl: 06:38:36 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Igår gjorde jag all möjlig planering. Planering över hur mina småpengar skall räcka till allt från mat till hjärtmedicin åt Melker, vilka jobb jag skall söka samt att jag rotade fram alla gamla CVn och personliga brev för att få inspiration till att skriva nytt. Sökte även fram en hel jäkla jobb, telefonummer och adresser, så att jag idag har lite att gå på! 


Snart är det dags för morgonprommis till dagis med ungen, sedan blir det halvjogg hem, för att sedan försöka skriva tre ansökningar innan jag kör ett core-pass. Jag är taggad! Taggad som aldrig förr!
Melkers pappa S, ringde igår runt till lite kontakter, bland annat till en man med helt sjukt mycket kontakter inom byggbranschen! Man kanske kan få komma ut som lärlig i alla fall? Idag skulle han ringa tillbaka till S i alla fall, så vi får se hur det går.
Nej, hinka i mig kaffet och sedan prommis! Ha en skön morgon hörrni!

Du är värd tio minuters lugn!

Publicerat: 2011-09-20 Kl: 12:19:46 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Jag hittade för länge sedan en avslappningsövning, som man helt gratis kan ladda hem från hem hemsida. 
Jag hittade den för länge sedan, när jag dagligen var så pass stressad att jag hela tiden hade flimmer framför ögonen och hade yrsel dygnet runt. Avslappning är någonting som man får öva fram, om man inte kan det själv, därför vill jag gärna dela med mig av länken där du kan ladda hem övningen.
Den enda du behöver är någonstans att ligga ner, där du samtidigt kan lyssna på vad rösten i övningen säger. Superskönt!
http://www.utbildning-co.se/sv/cd/mp3/

Nej för tänk, det gör jag inte alls! Idag är det nya tag som gäller.

Publicerat: 2011-09-20 Kl: 08:10:00 | I kategori: Allmänt | 4 kommentarer


Nej fan. Idag är det nya tag som gäller.

 

Igår tillät jag mig att vara ledsen, att få känna hur jävligt det faktiskt är. Det känns som att allt går mot mig, vad jag än gör. Jag måste alltid kämpa. Alltid är det nåt som gör att mitt liv inte kan gå runt. Det är ju inte små saker som händer, utan stora som påverkar hela tillvaron. Små skit är betydligt enklare att se förbi.

 

Igår var en riktigt jävlig dag. Skolan var ett jävla fiasko, så jag åkte hem efter lunch med brutal migrän. Väl hemma, möttes jag av meddelandet från Csn där de valt att göra avslag igen, trots min överklagan. När jag hämtat ungen från dagis, fick jag veta att min låssaspappa ligger på sjukhuset igen. Väl hemma i porten har hissen stannat så jag får släpa vagn och barn upp för alla våningar. Samtal hit, sms dit, och sedan kom ungens pappa förbi med mat och pengar från hans mamma.

 

Jag brast. Jag har kämpat tillräckligt länge nu med allt möjligt mellan himmel och jord och jag orkade verkligen inte det här. Jag är ensamstående, och numera utan inkomst. Men jag tror, att när man legat på botten så många gånger som jag faktiskt har, och när man använt sig av alla medel för att ta sig upp, så finns det inte så mycket mer kvar att hämta av. Det finns bara två vägar kvar att gå i ett sånt här läge. Antingen lägger jag mig och dör, låter allt jag kämpat för rasera och gå under, eller så skiter jag i energi och förbrukar en förbannat hårt jävlar anamma!

 

Så. Jag lät mig vara ledsen igår. Seth kom som sagt, med mat och en femhundring. Han diskade, städade och plockade ihop tvätt. Lekte med Melker, och lät mig bara vara, precis så som jag ville ha det. Han fixade så vi fick nåt att äta, och när ungen senare somnat pratade vi.

 

Jag bestämde mig igår, att jag igår fick vara ledsen, men att jag idag skall ta tag i allt jag bara kan för att få någon slags upprättelse. Avslaget innebär att jag inte kommer att kunna fortsätta plugga. Jag måste hitta ett jobb, thats it. Jag behöver ett jobb nu, omgående. Och för att jag skall kunna ta ett jobb, vilket som helst, så kommer Melkers pappa att eventuellt flytta hit igen för en tid. För att kunna finnas och agera den hjälp som kan behövas. Det här är nu eller aldrig. Mitt liv är för värdefullt för att inte fortsätta kämpa.

 

Ni är så många där ute som bryr sig. Ni är många som hört av er och erbjudit det ni kan för att underlätta lite för mig. Det betyder massor! Och ni, som läser min blogg och som kommenterar och ger mig styrka genom era ord, fy fan vad fina ni är! Min vänner, bekanta, nära och kära, gud vad underbara ni är!

 

Dock kommer jag, som jag skrivit tidigare, inte engagera mig längre i de vänner och släktingar som påverkar mig negativt och som skiter i att höra av sig. Dessa personer är inte värda mig! De är inte värda all min energi. Nu fan är det dags att sätta ner foten.

 

Om jag inte ätit mina mediciner nu, hade jag nog garanterat blivit ett jävla kolli. Men jag måste passa på att faktiskt ännu en gång lyfta fram hur viktigt det är att ta tag i sig själv när man mår dåligt. För hade jag inte fått den här hjälpen, då hade jag nog inte setat här idag.

 

Jag behöver med andra ord ett jobb nu, fort som bara den. Jag kan allt och jag gör det jag gör jävligt bra! Jag är stark, och grymt motiverad. Har du någon kontakt, eller ett jobb? Hör av dig till mig!

 

This is my time to shine.

 

 


Nu lägger jag ner för en tid framöver..

Publicerat: 2011-09-19 Kl: 15:18:21 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Csn har gjort avslag, eftersom de inte tycker att mina skäl är tillräckliga.. Behöver jag säga mer om hur jag mår? Det är tur att jag äter ångestmedicin.....

Nytt från Adidas till lilleman.

Publicerat: 2011-09-18 Kl: 07:32:59 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer



Det här med ålder på barn och deras ritutveckling.

Publicerat: 2011-09-18 Kl: 07:28:40 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Melker har och hade på sin pappas sida enormt begåvade och talangfulla människor.
Människor som skapar på olika sätt, men framförallt var och är de otroligt duktiga på att teckna!
Jag vet inte hur normalt det är att en 2-2½ åring kan rita former på olika djur redan vid så ung ålder?
Innan han fyllde två, ritade han sin första "totte" (Igelkotte), som man faktiskt kan se att det är just en "totte". 
En huvudfoting har han klämt fram, för inte så länge sedan, men han avancerar hellre, och igår kom den första sköldpaddan! Det måste ju ha med generna att göra? 
Förskolefröknarna är i alla fall minst sagt imponerade :)

Igår filurade vi ute i skogen, och gissa vad vi gjorde?

Publicerat: 2011-09-18 Kl: 07:22:46 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer



Tårta.

Publicerat: 2011-09-18 Kl: 07:20:31 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Den här fina tårtan kom Melkers pappa S hit med på min födelsedag.
Min absoluta favorit! Gissa om det slukades snabbt :)

Gonjasufi - Candylane

Publicerat: 2011-09-16 Kl: 14:34:59 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Jag vet inte om du läser det här, även fast jag bad dig personligen att inte läsa min blogg mer.


Vi satt i din bil i ösregnet. Det var mörkt ute. Jag sa att jag älskade dig, du att du älskade mig.
Avslappnande toner strömmade ur högtalarna, och jag kände mig trygg. 
Men nu har vi valt att gå vidare på egna spår, och det känns för min del som ett helt rätt val.
Men jag kommer att sakna dig, för att du är en fin människa på många sätt.
Jag vet att du tyckte det samma om mig. Men ibland kan ouppklarade förflutna händelser och känslor ställa till det på olika sätt och skapa missförstånd och osämja. Men jag skulle ändå vilja tacka dig, för att du fanns i mitt liv en stund och för att jag fick finnas i ditt.
Jag önskar dig all lycka.

Idag för tjugotre år sedan..

Publicerat: 2011-09-15 Kl: 06:27:05 | I kategori: Allmänt | 6 kommentarer



Föddes den här människan. Människan. Bebisen. Tjejen. Flickan. Ungen. Madden.

 

Grattis till mig själv på födelsedagen!

 

Idag känns livet lite lättare. Nix, inget svar från Csn än, men efter en underbar eftermiddag hos min fina vän Amanda så lyftes jag upp massor. Hon bjöd på super god middag och kladdkaka, sen fick jag en födelsedagspresent som jag hoppade högt av. En skit fin blå Adidas väska. Åh, min fina vän! Sa jag förresten att hon ska ta med mig på Josh Groban konserten nästa fredag också i globen? Och bjuda på middag innan, och en helkväll efteråt. Fan vad hon är fin.

 

Idag går Melkersson till dagis igen efter en ledig dag hemma. Jag? Jag åker till psykologen och gnäller lite. Fick ett superfint sms av min ex-man strax innan midnatt med ett stort grattis och att han tänkt komma över i eftermiddag med tårta. Tre andra sms hade även också trillat in. Bland annat ett från min fina syster, och det värmde enda in i själen. Gud vad ni är fina människor! Loggar jag in på Facebook så finns även där gratulationer så det bara sjunger om det.

 

Jag känner mig inte så ensam längre. Jag är inte ensam.
Jag älskar er!


Åh vad ni är fina!

Publicerat: 2011-09-14 Kl: 13:43:44 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Efter mitt superledsna inlägg imorse, tittade jag ut på rusket utanför fönstret, kikade ut på Melker som låg i soffan och var alldeles nyvaken och ransakade mig själv om vad jag själv och Melker skulle må bäst av idag.
Jag ringde dagis och anmälde Melkers frånvaro och sedan kröp vi ner i soffan med varm Oboy och massa goda frukostmackor. Efter frukosten, lekte vi som aldrig förr, det byggdes med duplo, ritades och lektes monster. Efter allt morgonståhej, kastade vi på oss lite kläder och åkte iväg för att hälsa på min mamma på hennes jobb i djurbutiken.
Melker älskar att vara på Djurmagazinet! Han tittade på fiskarna lääänge, smådjuren, fåglarna och så klart, alla hund & kattleksaker. Han hjälpte även sin mormor att sitta i kassan en stund (se bilden ovan), och beundrade länge de hoppande bönorna. Efter en stunds lek och stoj, gick vi till mc donalds och käkade lunch, sedan somnade han på två röda i vagnen.
Nu är vi hemma igen, och ungen har ännu inte vaknat. Vid tretiden åker vi iväg igen till min fina vän Amanda, som bjudit dit oss på en födelsedagsmiddag eftersom jag som sagt fyller imorrn. 

Jag vill passa på att lyfta fram, att jag har massa människor runt omkring mig som bryr sig och visar sitt stöd. Jag blir helt rörd av hur fina vänner och bekanta jag har! Det som påverkat hur jag mår nu och har mått sista dagarna, är just Csn:s avslag på mitt studiemedel. För utan pengar kommer man inte så långt som ni vet. Det är alltså csn-grejen som ställt till det rejält och det är det som fått min ångest att stiga upp i taket. Och med det i botten, så blir vardagliga motgångar extremt mycket tyngre eftersom grunden väger enormt.
Så, om min överklagan går igenom och jag blir beviljad studiemedel, så kommer nog det mesta kännas enormt mycket lättare sen. Jag har faktiskt till och med bokat en belöning till mig själv nästa tisdag, om allt går igenom. Några vet vad det är, andra vet inte. Ni som inte vet får veta det då, om jag blir beviljat skiten förståss.
Nu vaknade min lilla korv! Men tack igen alla ni fina, som tar av er tid och kommenterar mina depp-inlägg och hjälper till att pusha upp mig! Tack tack tack!

Onsdag.

Publicerat: 2011-09-14 Kl: 06:17:07 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer


Hela min rytm är helt ur spår.

Morgonrutinerna sitter, och kvällsrutinerna sitter, men allt där i mellan och efter är bara en jävla blurr.

Jag pendlar, tre timmar varje dag kommunalt, till och från skolan. Bara det säger ju mycket. Jag har massor med tid att tänka på vad jag känner och inte känner. Sen det här Csn kriget..det var det som slog runt på min tillvaro. Igen.

 

Jag har fortfarande inte fått något besked. Eller jo, att de fått in mitt brev men sen är det stopp. De ska besluta inom närmaste dagarna, men jag klarar inte av denna väntan längre. När jag mår dåligt äter jag, och vågen visar tydligt hur brutalt jävla dåligt jag mår just nu.

 

Igår var Melkers pappa här och käkade med oss. Jag grinade och var ett fullständigt vrak. Men snäll som S är, så tröstade han och lät mig välla ut alla känslor över både det ena och det andra. Ångesten har sina klor runt mig alla timmar om dygnet och den vägrar släppa taget. Inte ens min ångestmedicin hjälper, men jag vill inte höja dosen. Sover gör jag knappt, och när jag gör det är det en väldigt lätt sömn. Inatt sov jag som omväxling brutalt djupt, och drömde att det kom åtta stora brunbjörnar och skulle ha ihjäl Melker som sov ute i en buske (?). Jag har tid hos min psykolog imorgon, den tiden behövs vill jag lova.

 

Imorgon fyller jag också år. Jag vill inte. Det känns så jävla onödigt. Deppigt. Jag har inte en spänn att ens köpa en tårta till mig själv och Melker. Jag vill bara stanna hemma från skolan, grina och stirra i väggen hela dagen. Som grädde på moset lär jag säkert få ett avslag från Csn imorgon, som present liksom.

 

Varför ska jag ens finnas för, när det alltid är så jävla mycket runt omkring mig? Jag har kämpat som ett djur sista halvåret, för att må bättre, för att ordna upp tillvaron för mig och Melker. Jag tycker att jag lyckats rätt bra. Men sen slås man liksom ner till marken, igen, av Csn.

 

Jag vill inte fylla år imorgon. Jag vill inte gå till skolan idag. Jag vill inte leva längre.

Sa jag att jag mår dåligt?



-

Publicerat: 2011-09-12 Kl: 20:46:17 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer



Look at me when Im talkin to you
You looking at me but I’m lookin through you
I see the blood in your eyes
I see the love in disguise
I see the pain hidden in your pride
I see you’re not satisfied
And I dont see nobody else
I see myself I’m looking at the,
Mirror on the wall, here we are again
Through my rise and fall
You’ve been my only friend




Dessa människor.

Publicerat: 2011-09-12 Kl: 15:10:01 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer


En sak som jag inte förstår, och aldrig kommer att göra är hur människor i min släkt kan vara så förbannat elaka och trycka ner mig nåt så fruktansvärt ibland. Vad ger dom den rätten? Är jag mindre värd? Är det avundsjuka? Vad fan handlar det här om?

Jag är värd så mycket mer. Dessa som gör det här, det är verkligen inte alla, men några få, gör det inte bara en gång, utan upprepar sitt beteende ganska så ofta. Dessa personer känner mig inte ens som den person som jag faktiskt är. Dessa personer har kontakt med mig sällan, så de har liksom ingen grund att stå på i deras skitsnack.
Jag ställer väldigt ofta upp. Det är väldigt sällan som jag säger nej. Säger jag nej, då jävlar får jag höra hur dålig jag är kan jag lova. Bara för att man själv mår dåligt behöver man inte bokstavligen mosa någon annan enda ner till marken för att själv få "må bra" en liten stund.
Är så fruktansvärt trött på det här. Och jag känner mig så jävla ensam. Helgen har till stösta del av tiden varit skitjobbigt med massor av ångest. Idag började hela jävla dagen med ångest på grund av en person och ja.. Vem kan jag vända mig till?
Jag kommer ta avstånd från en del personer, för de påverkar mig för mycket negativt. Jag blir så jäkla trött..

-

Publicerat: 2011-09-11 Kl: 12:55:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Im sorry, this illusion
has caused you a lot of pain
and i have no solution
i'll try to never be back again
i'm sorry

Söndag.

Publicerat: 2011-09-11 Kl: 11:57:47 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Visst kan du välja att bryta nu
Men han finns alltid där i ditt hjärta det vet du 
Så varför inte låta honom vara där 
Du kan ändå aldrig glömma den ditt hjärta håller kär

 

Hoppla hejsan gott folk.

Idag kommer lillungen min hem, det är söndag, och lägenheten är nystädad, tvätten tvättad och inköpslistan inför kommande vecka ligger redo på diskbänken. Vädret är fint, och det är sådär perfekt svalt ute. Om cirkus en timme (?) åker jag hem till min fina vän Amanda och spenderar eftermiddagen där, innan det är dags att handla och välkomna det älskade gossebarnet hem.

Ikväll lagar jag thai red curry gryta, med maffig sallad till. Smarrigt.

 

Imorgon hoppas jag på svar från Csn angående omprövningen. Är skit nervös, men försöker att hålla nerverna i schakt.

 

Nu ska jag dricka klart mitt svarta kaffe som står rykande hett i min fina brun-vit-gula kopp från Rörstrand.

Ha en härlig dag allihop.

Efter regn kommer solsken.

Publicerat: 2011-09-10 Kl: 15:32:32 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer



Kroppen skriker.

Publicerat: 2011-09-10 Kl: 11:05:01 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag gör det ont. Det är mycket som gör ont.
Alla möjliga känslor strömmar, och det är svårt att få fokus på det jag vill göra.
Ungen är hos sin pappa, det känns rätt skönt.
Har gjort en ny spellista på spotify, med musik som verkligen får känslorna att agera.
Funderar på att skruva upp volymen och lägga mig på golvet, på mattan och bara ligga där.
Kanske somna.
Tänk om man bara kunde öppna upp kroppen och släppa ut det jobbiga som själen bär på för att sedan gå vidare.

Jag saknar dig.

Publicerat: 2011-09-10 Kl: 09:33:07 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Filmen jag saknar dig, såg jag tillsammans med min syster igårkväll. Tårarna rann och jag tror inte ett enda öga på biografen var torrt när filmen slutade. Jag känner mig fortfarande djupt berörd och kan inte låta bli att relatera till mig själv och mitt eget liv. En riktigt vacker film, som berör, minst sagt.
Ailucrash - Turn the tide (Cilla turns)

Dags att skaffa intyg.

Publicerat: 2011-09-05 Kl: 13:56:45 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer


Kan man ha slappare arbetskläder? I love it!
Nu ska jag strax iväg och skaffa ett intyg som jag kan posta till Csn, så de kan pröva om min ansökan.
Håll en tumme är du go!

Bloggdesign.

Publicerat: 2011-09-05 Kl: 11:00:02 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Någon som vet någon som gör snygga bloggdesigner :)? Eller det kanske finns någon som känner sig manad att knåpa ihop en till mig?

Skogspromenad.

Publicerat: 2011-09-05 Kl: 10:42:07 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer



Svårt att hinna med.

Publicerat: 2011-09-05 Kl: 06:48:32 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Gud, tiden räcker inte till. När vi var två föräldrar under samma tak, hade man också konstant dåligt samvete för att man inte hann med, men nu ska vi knappt snacka om det. Det som var då, var knappt någonting alls om man jämför med nu! Jag skall sköta ett hushåll med mat, städ, tvätt och allt vad det innebär, jag pendlar dagligen 2½ timme kommunalt, jag hämtar och lämnar på dagis varje dag, jag pluggar, reder ut mina egna problem hos psykologen och ja..listan kan göras ännu längre. Livspusslet blev plötsligt mycket svårare, och jag kämpar häcken av mig varje dag för att få allt att fungera.
Någonting som gör mig förbannat grinig mitt i allt jag pusslar ihop, är hur människor som läser min blogg (i min släkt) har mage att läsa, utan att kommentera, och sedan sitta och snacka skit bakom min rygg. Vad fan är det för stil? Det handlar liksom om vuxna människor, som beter sig som småbarn. Människor som spekulerar i dåliga val jag gör (observera att detta är ur deras synvinkel) och sedan ringer runt till släktingar för att ifrågasätta eller beklaga sig över vad Madde har gjort, men guuud.

Jag vädjar till er som läser min blogg, ur min släkt, att läs inte det jag skriver om du inte kan låta bli att smutskasta mig. Jag är fan en människa med exakt lika högt värde som du. Jag sliter som ett djur för att få min tillvaro att gå ihop, och tänker du inte finnas här för att uppmuntra mig eller stötta, och knappt kan ta dig tid till att kommentera eller slå mig en signal för att fråga hur allt går, så lägg dig inte i. Jag är så grymt trött på det här.
Med andra ord är detta anledningen till mina tankar om att byta blogg-adress, nu kommer jag inte göra det, men jag ville bara få förklara anledningen.
Nu ska jag fortsätta härja. Tack och adjö.

Lördag.

Publicerat: 2011-09-03 Kl: 15:24:52 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Börjar återfå lite motivation, sköönt!
Jag kommer inte byta bloggsida för er som undrat.
Återkommer ikväll när jag har lite mer tid :)

RSS 2.0